Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г. [ Milica Sekulić, TVCG ]

16. 01. 2023. 06:47 >> 14:46
8

AUTO-PUT

Ibrahimović: Drugu dionicu možda ćemo graditi 2024. godine

Kada će se građani auto-putem voziti od Podgorice do Beograda, još se ne zna. Dok je kod nas gotova samo prva dionica, u susjednoj Srbiji je završeno 70 odsto radova na drugoj. I jednoj i drugoj strani spajanje auto-puta je prioritet, ali se čeka na izradu planske dokumentacije i pronalaženje ne malih novčanih sredstava.

"Odobreno nam je šest miliona za izradu glavnog projekta. Kada sve to završimo, stvoriće se uslovi za raspisivanje tendera za nastavak izgradnje druge dionice, i vjerujem da 2024. godina odnosno početak 2025. godine optimalno vrijeme kada ćemo moći da nastavimo izgradnju", kazao je ministar kapitalnih investicija Ervin Inrahimović.

Istakao je da je veliko interesovanje investitora da dođu da oni rade nastavak druge dionice auto-puta, ili cijeli autoput.

"Jedna inicijativa je da se zajedno rade odjednom sve dionice, kako bi se što prije spojile sa Srbijom. Kao resorni ministar daću prednost našim evropskim partnerima", navodi Ibrahimović.

U susjednoj Srbiji auto-put koji će spajati Beograd i južni Jadran završen je do Čačka.

Dionicom auto-puta koji povezuje Čačak i Požegu već su trebali da prolaze automobili. Izgradnja trase duge nešto više od 30 kilometara počela je u maju 2019. godine, a rokovi za završetak su se više puta pomjerali.

Oko 70 odsto radova je već završeno kažu iz Ministarstva saobraćaja Srbije. Objašnjavaju da se sa završetkom kasni zbog izuzetno zahtjevnog terena, jer jednu trećinu trase čine mostovi i tuneli.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније