Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

П.Р.

12. 01. 2023. 14:42   >>  14:38

CRNA GORA - UKRAJINA

Najavili potpisivanje Protokola o razmjeni informacija u carinskoj oblasti

Saradnja carinskih službi Crne Gore i Ukrajinae unaprijediće se potpisivanjem Protokola o razmjeni informacija u carinskoj oblasti, saopšteno je na jučerašnjem sastanku vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina, Vladimira Bulajića i ambasadora Ukrajine Oleha Gerasimenka.

Kako je saopšteno iz UPC, na sastanku je konstatovano da Crna Gora i Ukrajina u kontinuitetu njeguju prijateljske odnose.

Bulajić je istakao da Crna Gora pruža podršku ukrajinskom narodu koji se sada nalazi u veoma teškoj situaciji.

"Uprava prihoda i carina Crne Gore ima uspostavljenu komunikaciju sa carinskom službom Ukrajine sa kojom sarađuje na osnovu Sporazuma o saradnji u carinskim pitanjima, ali da uvijek ima prostora za jačanje saradnje, što će se konkretizovati potpisivanjem Protokola, koji će bliže regulisati saradnju na operativnom nivou", naglasio je Bulajić.

Gerasimenko je naveo da su mnogi Ukrajinci, koji su napustili porušene i okupirane domove, našli utočište u Crnoj Gori u kojoj se osjećaju bezbjedno.

Naglasio je značaj potpisivanja Protokola kojim će se u velikoj mjeri poboljšati saradnja carinskih službi Ukrajine i Crne Gore i ponudio pomoć u realizaciji ove aktivnosti.

Na kraju sastanka saglasili su se da je saradnja na bilateralnom nivou od značaja za obje države i carinske službe, a u cilju razmjene infomacija relevantnih za sprovođenje carinskih procedura i nesmetanog prometa robe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније