Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

10. 01. 2023. 10:50 >> 10:46

CGO

"Ministarstvo da isplati razliku zarada akademskom osoblju na FCJK"

Centar za građansko obrazovanje ponovo poziva Ministarstvo prosvjete da isplati razliku zarada akademskom osoblju na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost (FCJK) od momenta kada je ista povećana akademskom osoblju na Univerzitetu Crne Gore, i time dokaže da se FCJK ne diskriminiše od strane Vlade.

"Vlada je u novembru 2022. godine, nakon pritiska javnosti, dala saglasnost na izmjene pravilnika kojima se zarade zapošljenih na FCJK usklađuju sa platama zaposlenih na UCG i po tom obračunu su im i isplaćene plate za decembar, ali im nije nadoknadila razliku od jula 2022. godine", ističu iz CGO-a.

Naglašavaju da bi isplatom te razlike zapošljenima na FCJK u odnosu na uvećanja koje su zapošljeni na UCG imali mjesecima unazad, Vlada zadovoljila princip jednakosti zarade akademskog osoblja koje se finansira iz Budžeta Crne Gore, ali i pokazala dosljednost i neselektivnost.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније