Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

07. 12. 2022. 08:33   >>  10:31 1

DRAŠKOVIĆ

"Sindikat prosvjete nema potvrdu o dogovoru do kraja sedmice"

Sindikat prosvjete nema konkretnu potvrdu da će ove sedmice biti postignut dogovor o uvećanju zarada koje su tražili prosvjetari, kazao je potpredsjednik Sindikata Prosvjete Jovan Drašković.

Ministar prosvjete Miomir Vojinović izjavio je juče da se nada da će posljednja runda pregovora o povećanju zarada u prosvjeti biti ove sedmice.

“Mi nemamo konkretne potvrde da će ove sedmice doći do zaključenja pregovora. Zato, mi pozivamo gospodina Vojinovića da u saradnji sa ministrom finansija dođu do konkretne ponude i da nam je upute kako bi naš Glavni odbor odlučio o tome”, rekao je Drašković.

Drašković navodi da je pozicija prosvjetnog radnika potcijenjena u društvu godinama unazad. Rekao je da pregovori traju duže i da su imali više rundi.

Istakao je da je povećanje zarada prosvjetnim radnicima ulaganje u obrazovanje, a ne činjenje pojedincima.

"Ne govorim to da branim nastavnike, ima nas raznih, kao i u svakoj branši. Želim da kažem da plaćanjem časova roditelji djeci odmažu i uče ih da traže pomoć od drugih", rekao je on. 

“Ulaganje u obrazovanje ne treba gledati kao trošak, jer ako želimo kvalitetnije obrazovanje, nosilac je nastavnik i to moraju da imaju u vidu poslanici i Vlada”, rekao je on.

Govoreći o grijanju u školama on je pozvao Ministarstvo da razmisli o postavljanju solarnih panela kako škole ne bi dolazile u situaciju da učionice budu hladne. 

Sve veći je broj djece kojima roditelji plaćaju privatne časove. Drašković komentariše da je taj problem prepoznat u cijelom svijetu, često je to i statusni simbol, "možda i grub da budem, pomodarstvo". 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније