Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Марко Терзић, ТВЦГ

04. 12. 2022. 16:09 >> 16:14

BULEVAR PODGORICA-DANILOVGRAD

Dionica puta u Gornjoj Gorici i dalje nije završena

Bulevar Podgorica - Danilovgrad, pušten je u saobraćaj prije nekoliko mjeseci. I umjesto da novi put, saobraćaj učini bezbjednijim, mještani tvrde da je suprotno. Svjedoče kažu nevjerovatnim prizorima, a ukazuju na još jednu nelogičnost - iako je bulevar pušten u saobraćaj, do danas, nije završena dionica tog puta u Gornjoj Gorici.

I dok se kružni tokovi prelijeću, udaraju u stubove, postoje problemi i sa rasvjetom. 

"Upravo je ta jedna dionica na lokaciji Mareze gdje je zbog neke saobraćajne nesreće izbijen stub i sad je stub naručen i sijalice, i kad budu doplijenjeni izvršiće se sanacija i onda će se ponovo povezati javna rasvjeta", kazala je Svetlana Janjević iz Uprava za saobraćaj.

A na dionici kroz Gornju Goricu isporivači brzine su lokve. Inače ovdje je zabranjeno izvođenje radova na iskopima dubljim od jednog metra. I to, nakon što su poginula dva radnika. 

"Glavni grad je pristupio izradi projektne dokumentacije. Upravo u tom dijelu da se izmijeni tehnologija izvođenja radova. Da se uzme širi zahvat saobraćajnice. Ta procedura je završena negdje krajem oktobra ove godine. Međutim radovi još nisu počeli, sad očekujemo i u dogovoru i sa izvođacem da dodstavi novi dinamički plan", navela je Janjević. 

I sve to nije jedini problem na ovoj saobraćajnici. Blokirali su je ranije i mještani, zahtijevajući raskrsnicu koja će im omogućiti pristup bulevaru.

"Glavni grad je kao nosilac izrade dokumentacije tih planova proslijedio sad već nadležnom ministarstvu da radi izmjene DUP-a kako bi se sagledala mogućnost izlaženja u susret mještanima", navodi Janjević. 

Iz ministarstva ekologije su TVCG saopštili da je u izradi Nacrt izmjena i dopuna prostorno urbanističkog plana Podgorice, koji na tom mjestu predviđa kružnu raskrsnicu. Nacrt tog dokumenta će kako su kazali TVCG, sljedeće nedjelje biti upućen vladi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније