Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

02. 12. 2022. 13:43 >> 13:56

POLITIČKE PARTIJE

"Profesionalizam Spasojevića motiv za stramni čin"

Političke partije Demokratski front Danilovgrad i Demokratska Crna Gora najoštrije su osudile bombaški napad na kuću Predraga Spasojevića i njegove porodice. Ovaj razbojnički čin, kako naglašavaju, najbolje pokazuje kakvo je bezbjednosno stanje u Crnoj Gori, te da se ne smije dozvoliti da kriminal upravlja državom.

Kako navode u saopštenju, Spasojević je čestit čovjek i pravnik koji je bio i na izbornoj listi "Za budućnost Danilovgrada".

"To što je i profesionalac u svom poslu, vidimo kao motiv za ovakav sramni napad. Takođe, ovo govori da je sistemska borba protiv organizovanog kriminala i mafije nužna i da se na meti bandi može naći svako ko želi bolju budućnost za svoje najbliže, svoj grad i Crnu Goru. Nije nikakva novost da je kriminal imao sigurno utočište u bivšoj vlasti i uživao sve privilegije, a posljedice takvog ponašanja se osjećaju i danas. Upravo iz tog razloga su i Danilovgrađani prelomili, te dali povjerenje onima koji će Danilovgrad voditi pravim putem", navode u saopštenju.

Daju punu podršku Spasojeviću i pozivaju nadležne da što prije otkriju napadače i privedu ih pravdi.

"Očekujemo da ovaj slučaj ne ostane neriješen kao mnogi napadi u Crnoj Gori. Zato je potrebno da institucije hitno preduzmu sve mjere u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela", navode u saopštenju.

Demokratska CG: Napad nedopustiv i ponižavajući za društvo i državu  

I Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje jučerašnji napad na načelnika Istražnog zatvora, Predraga Spasojevića, smatrajući da je ovakav kriminalni čin nedopustiv, ali i ponižavajući za kompletno naše društvo i državu koja se još uvijek nije oslobodila kriminogenih struktura koje ne prezaju od ataka na službena lica koja obavljaju svoj posao odgovorno, hrabro i u skladu sa zakonom i Ustavom.

"Ne smijemo dozvoliti da kriminal upravlja Crnom Gorom, niti se smije dozvoliti da organizovane antisistemske grupe pokušavaju poslati zastrašujuće poruke poštenim i profesionalnim državnim službenicima, koji na svakom mjestu i u svim prilikama sprovode zakon u skladu sa očekivanjima i potrebama sistema i građana Crne Gore", navode u saopštenju Demokrata.

Poručuju da se snaga i jačina države ogleda u kvalitetnom radu njenih institucija i profesionalizmu državnih službenika, ali i u spremnosti državnih organa da zaštiti svakog građanina Crne Gore od izvršilaca ovakvih gnusnih djela.

"Počinioci ne smiju proći nekažnjeno. Apelujemo na nadležne državne organe da pod hitno reaguju i preduzmu sve zakonom predviđene mjere, kako bi zaštitile dignitet i obezbijedile sigurnost na radnom mjestu svim zaposlenim u ZIKS-u", naglašavaju u ovojk partiji.

Prava CG: Atak na institucije, ali i na građane

Prava Crna Gora ističe da je napad na Predraga Spasojevića kukavički čin kojim žele da zastraše borce protiv kriminala i časne ljude.

Crna Gora se bori dvije godine da se otrgne od nasleđa DPS-a. Nasleđa kriminala, korupcije i isprepletanosti državnih službenika sa kriminalcima. Donekle je stvoren ambijent da se rad u korist države isplati mnogo više nego rad u korist kriminalnih klanova. Ipak, mnogo posla je ostalo da se uradi, a na to nas je podsjetio nemili događaj od juče. Kukavičkim činom, pokušavaju da zastraše borce protiv kriminala i časne ljude, kakav gospodin Spasojević jeste", navode u saopštenju.

Ova praksa, kako navode, koja je bila dio svakodnevice sistema koji je uspostavio DPS, pod hitno mora biti zaustavljena.

"Pozivamo institucije sitema na brzu reakciju i još brže privođenje pravdi počinioca ovakvih nedjela. Država mora pokazati da je sposobna da zaštiti svoje službenike ali i sve građane Crne Gore. Država uvijek mora biti jača od mafije", poručuju u Ppravoj Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније