Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

30. 11. 2022. 09:30   >>  09:28

LOKALNA SO USVOJILA ODLUKU

Naknada za novorođenčad u Kotoru 450 eura

Naknada za novorođenčad u Kotoru od sada će iznositi 450 eura, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića.

To je, kako se navodi u saopštenju, odlučeno na 15. zasijedanju Skupštine opštine Kotor koji je održan danas a na kojem je usvojen predlog Odluke o isplati naknade za novorođenu djecu na području te opštine.

Predsjednik Opštine, Vladimir Jokić je, kako se navodi, kazao da se sada ova naknada sa 150 podiže na 450 eura, što je nivo minimalne zarade na teritoriji Crne Gore.

Budžet od 23-24 miliona, kako se dodaje u saopštenju, bio bi opterećen sa oko 100.000 eura.

"Npr. 2021. godine kada je u Kotoru rođeno 238 djece, za ovu naknadu izdvojeno je 35.700 eura", kazao je Jokić.

On je istakao da je "prirodni priraštaj u Kotoru protekle godine bio minus 70, te da pomenuta suma od 450 eura, iako neće značajno doprinijeti povećanju nataliteta, svakako predstavlja pomak u pomoći roditeljima novorođene djece".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније