Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

27. 11. 2022. 17:48 >> 17:47

CGO

"Pitanje da li je Vlada uradila dovoljno za zaposlene na FCKJ"

Odluka Vlade Crne Gore o usklađivanju zarada na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost sa zaradama na Univerzitetu Crne Gore predstavlja rezultat snažnog pritiska javnost, a ne svijesti Ministarstva prosvjete da svi zaposleni u visokom obrazovanju, koji se finansiraju iz budžeta, moraju imati jednak tretman, ocijenili su u Centru za građansko obrazovanje.

Kako naglašavaju u Tviter objavi, javnost je ostala uskraćena za informaciju hoće li to uvećanje važiti od dana kada je i na UCG uvećana zarada, a kako bi se ispravila šteta prema zapošljenima na ovom fakultetu i što iznos od 32.635 eura, obezbijeđen izmjenama Zakona o budžetu, precizno obuhvata.

"Zato je CGO pitao Ministarstvo prosvjete za pojašnjenje, a kako bi dobili cjelovitu informaciju i mogli procijeniti da li je Vlada potpuno kompenzirala štetu prema FCJK ili je izabrala da djeluje samo minimalno u pokušaju skidanja sa dnevnog reda ovog pitanja", navode u ovoj NVO.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније