Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Мина [ R.B. ]

23. 11. 2022. 16:09   >>  16:07

STANIĆ PORUČIO

"Evropsku budućnost mijenjaju za kolonijalni položaj"

Predsjednik i potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović i Vladimir Joković, ne posustaju u namjeri da evropsku budućnost Crne Gore mijenjaju za kolonijalni položaj u koji je guraju kroz projekat Otvoreni Balkan, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Joković je ranije danas kazao da vjeruje da će Vlada potpisati pristupanje Otvorenom Balkanu.

Član Predsjedništva SDP-a Mirko Stanić rekao je da je najava Jokovića da će Crnu Goru uvući u projekat Otvoreni Balkan još jedan u nizu dokaza da marionetska vlast URA - Demokratski front neće birati sredstva i način da ispune tuđe ciljeve.

“Abazović i Joković, umjesto da shvate poruku sa lokalnih izbora i vrate mandat građanima, ne posustaju u namjeri da evropsku budućnost Crne Gore mijenjaju za kolonijalni položaj u koji je guraju prema susjednim državama kroz projekat Otvoreni Balkan”, naveo je Stanić.

Prema njegovim riječima, kako to na djelu izgleda vidjelo se kada je u pitanju energetika.

Stanić je naveo da se crnogorski ugalj prodaje susjednoj Srbiji po 20 puta nižoj cijeni od berzanske, ali i tri puta jeftinije nego građanima Pljevalja.

To, kako je dodao Stanić, jasno pokazuje kakvo je mjesto namijenjeno Crnoj Gori u toj "zajednici".

On je kazao da Joković i Abazović o interesima Crne Gore brinu taman koliko i o poštovanju Ustava, čije brutalno kršenje, kako je naveo, opravdavaju ako je to njima u interesu.

“Međutim, Jokoviću očigledno nije javljeno da projekat njegovog mentora Aleksandra Vučića nema podršku Evropske unije, pogotovo poslije ruske agresije na Ukrajinu kad je postalo jasno čemu služe ti velikodržavni projekti, često predstavljeni kroz oblande regionalnih integracija”, rekao je Stanić.

Kako je naveo, sve što crnogorski građani traže od smijenjene Vlade je da do kraja sprovede ono što su njihova i očekivanja svih zapadnih partnera.

Stanić je kazao da građani traže hitno raspisivanje parlamentarnih izbora, kako bi se obezbijedila jasna proevropska i Vlada koja će biti posvećena interesima Crne Gore, a ne susjednih zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније