Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

22. 11. 2022. 09:11 >> 09:09
1

MICEV

Četvrtak i petak stabilno vrijeme, tokom vikenda kiša i snijeg

Nakon obilnih padavina koje se očekuju danas i sjutra, meteorolog Branko Micev najavljuje bolje vremenske prilike u četvrtak i petak. On je u emisiji Dobro jutro Crna Goro kazao da se u zimskim turističkim centrima sjutra očekuju slabije sniježne padavine koje će nastaviti tokom vikenda, kada nailazi novi hladni talas i donosi ponovo nestabilno vrijeme.

Danas i sjutra Micev najavljuje nestabilne vremenske prilike.

“Danas popodne i sjutra očekuju se obilnije padavine na području Crne Gore. Inače obilne padavine su karakteristična slika za područje Crne Gore”, rekao je on.

Slabe sniježne padavine na Žabljaku, prema riječima Miceva, preći će u kišu tokom dana.

“U četvrtak i petak imaćemo bolju vremensku situaciju. Uglavnom bez padavina. Više sunca biće u centralnim i južnim predjelima. A već za vikend imaćemo novi talas, priliv hladne vazdušne mase sa sjevera Evrope, ponovo nestabilno vrijeme sa kišom i sniježnim padavinama u zimskim turističkim centrima”, kazao je meteorolog i dodaje da se sjutra očekuju slabije sniježne padavine koje će nastaviti tokom vikenda .

U ponedjeljak očekuje stabilnije vrijeme bez padavina, a od utorka ponovo nestabilne prilike sa učestalom pojavom kiše.

Od 15. novembra najviše kiše je palo na poručju Cetinja 281 litar, u Šavniku 240 litara, u Kolašinu 239 litara, u Podgorici i Baru 213 litara po kvadratnom metru.

“Imali smo i nagli skok nivoa vodostaja. Tajko je Morača u nedjelju imala porast u odnosu na 15. novembar od 9,78 metara. Sada je trenutno Morača u odnosu na nedjelju u padu 284 centimetra”, kazao je Micev.

Istakao je da će doći do novog porasta zbog kiše koja se očekuje danas.

“Kao posljedice velikih količina padavina imamo i skok nivoa vode Skadarskog jezera. Nivo jezera je u porastu za 182 centimtra u odnosu na stanje od 15. novembra. Volumen vode Skadarskog jezera uvećan je za 728 miliona kubika. Dakle ogromna količina vode se slila”, rekao je Micev.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније