Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

02. 11. 2022. 17:16   >>  17:15

DUKAJ-DMOHOVSKI

Podrška Poljske u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije

Ministar javne uprave Maraš Dukaj sastao se danas sa Arturom Dmohovskim, ambasadorom Republike Poljske u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju Ministarstva javne uprave.

Kako se u saopštenju navodi, ministar Dukaj je upoznao ambasadora sa ciljevima i aktivnostima ovog Ministarstva kada je riječ o digitalnoj agendi i profesionalizaciji javne uprave.

"U pripremi su mnoge izmjene ranijih strateških i zakonskih rješenja, kao i izrada novog Zakona o Vladi, čija je javna rasprava završena. U pogledu zaštite od sajber napada, preduzećemo konkretne korake na jačanju sistema zaštite od napada", kazao je ministar Dukaj.

On je istakao da je iskustvo Poljske kao članice EU od velikog značaja za Crnu Goru, posebno iskustvo u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije.

Ambasador Dmohovski je ukazao na značaj regionalne saradnje u kontekstu procesa proširenja, nužnosti stabilizacije političke situacije i poštovanja svih političkih snaga principa vladavine prava i Ustava Crne Gore posebno u sadašnjem složenom međunarodnom kontekstu.

"Poljska snažno podržava evropsku integraciju Crne Gore i spremna je da u nastavku procesa Crnoj Gori ponudi svoja iskustva", kazao je ambasador Dmohovski.

U saopštenju se navodi da su sagovornici ocijenili da tradicionalno dobre bilateralne odnose na svim poljima, treba proširiti i saradnjom u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije.

Na sastanku je razgovarano o razmjeni iskustava u oblasti modernizacije i inovacija u javnom sektoru, te o programima jačanja administrativnih kapaciteta, zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније