Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 10. 2022. 18:13   >>  18:14

MARKOVIĆ

"Dvostruki aršini Vlade u odnosu na Budvu"

Potpredsjednik OO Demokrate Budva Marko Marković pozvao je svoje sugrađane iz GP URA Boženu Jelušić i Blaža Rađenovića da makar deklarativno, izraze jasan stav o dvostrukim aršinima Vlade u odnosu na Budvu oličenog u odustajanju od zabrane gradnje u okviru dva sporna DUP-a do donošenja sanacionog Prostornog plana i nastavka protežiranja krajnje sumnjivih investitora na najljepšim paštrovskim lokacijama.

On je podsjetio da je na jučerašnjoj sjednici Vlade Crne Gore, na predlog GP URA, usvojena je odluka o zabrani gradnje na određenim lokacijama u Podgorici, koje po mišljenju predlagača imaju određeni značaj za građane glavnog grada.

“Naša namjera nije da na bilo koji način polemišemo i izjašnjavamo se o odlukama koje se tiču planiranja prostora u drugim lokalnim samoupravama, ali smo dužni da reagujemo u smislu dvostrukih aršina koje odlazeća Vlada primjenjuje”, navodi se u saopštenju.

Ističe da se, slučajno ili ne, poklopilo da baš istog dana kada je usvojen moratorijum na gradnju u Podgorici, za teritoriju Budve, prestaje zabrana gradnje koju je usvojila prethodna Vlada, a do donošenja Prostornog plana Opštine Budva koji je u fazi izrade.

“Drugim riječima – u Budvi može da se nastavi devastacija prostora na način kako je DPS isplanirao. Postavlja se pitanje zašto odlazeća Vlada ne slijedi isti princip u odnosu na vrlo sporne planske dokumente u ova dva grada, što naravno budi sumnju da se pred izbore na ovaj način kompenzuje usluga za uslugu “krupnom kapitalu”, kako je investiture nazvao predlagač moratorijuma za Grad Podgoricu, Luka Rakčević”, navodi se u saopštenju.

Ističe da je potpuno jasan odnos i ove i prethodne Vlade prema Budvi.

“Očigledno je da ni ova Vlada, niti resorna ministarska iz “pokreta zelenih”, Ana Novaković Đurović, recimo, ne smiju da stave moratorijum na Plan posebne namjene za priobalno područje, niti da zabrane gradnju na zelenim oazama na našoj teritoriji, kao što su ostrvo Školj, Reževići i Buljarica”, navodi se u saopštenju.

Naglasio je da ih jako zbunjuje ćutanje dva visoka funkcionera GP URA koji su do 30. avgusta 2020. godine bili vrlo glasni
zagovornici zaustavljanja divljanja u prostoru i konačnog uvođenja reda u ovoj oblasti.

“Tu naravno mislimo na naše uvažene sugrađane, poslanicu Boženu Jelušić i predsjednika UO Morsko dobro Blaža Rađenovića”, kazao je on.

Najmanje što očekuju građani Budve od nekog ko je bio među inicijatorima brojnih peticija za očuvanje prostora u Budvi je da, makar deklarativno, izraze jasan stav o dvostrukim aršinima Vlade u odnosu na Budvu oličenog u odustajanju od zabrane gradnje u okviru dva sporna DUP-a do donošenja sanacionog Prostornog plana i nastavka protežiranja krajnje sumnjivih investitora “betonskih mastodonata”, kako ih je poslanica Jelušić svojevremeno potpuno opravdano definisala, na najljepšim paštrovskim lokacijama.

“ U suprotnom - biće nam jasno sve. I nama i građanima”, zaključio je Marković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније