Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З.

28. 09. 2022. 13:02   >>  12:59

CENTAR ZA EDUKACIJU

Očekuju obuku 23 kandidata za državne tužioce

Vršiteljka dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović posjetila je Centar za edukaciju u sudstvu i državnom tužilaštvu gdje je razgovarala sa predsjednicom Upravnog odbora Centra Ljiljanom Lakić.

Kako je saopšteno iz Vrhovnog državnog tužilaštva, Jovanović je tom prilikom istakla da Centar daje nemjerljiv doprinos unapređenju rada ne samo Državnog tužilaštva, već pravosuđa u cjelini.

V.d. VDT-a, navodi se, istovremeno je informisala Lakić da je Tužilački savjet donio odluku o izboru 10 kandidata za državne tužioce, koji će u Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu pohađati teorijski dio programa inicijalne obuke.

“Shodno oglasima za izbor kandidata za državne tužioce koje je objavio Tužilački savjet, u Centru očekujemo upućivanje na inicijalnu obuku ukupno 23 kandidata za državne tužioce", istakla je Lakić.

Sagovornice su se saglasile da se obukom u Centru stvara dobra osnova za praktični dio obuke budućih državnih tužilaca, kako bi oni bili spremni da se prilikom izbora na funkciju državnih tužilaca u kratkom roku pripreme za konkretna postupanja.

“Kroz programe Centra i brojne obuke svoja znanja i vještine unapređuju ne samo kandidati, već i državni tužioci i zaposleni u Državnom tužilaštvu”, istakla je Jovanović.

Lakić je upoznala Jovanović sa planom obuka u Centru za naredni period i izrazila uvjerenje da će predstavnici Državnog tužilaštva aktivnim učešćem na obukama dati pun doprinos njihovoj uspješnoj realizaciji i da će primjenjivati stečena znanja u svakodnevnom radu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније