Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ MINA ]

25. 09. 2022. 16:32 >> 18:17
1

CPC

Potpisivanje peticije na Trgu nezavisnosti i u Episkopskom dvoru u Nikšiću

Peticiju Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), kojom se traži da se crkve, manastiri, kulturna dobra i crkveno zemljište vrate u vlasništvo Crne Gore, građani mogu potpisati na Trgu nezavisnosti u Podgorici i u Episkopskom dvoru u Nikšiću.

Iz CPC su saopštili da je potpisivanje peticije proteklih dana organizovano na Cetinju, uz masovan odziv.

Mitropolit CPC Mihailo kazao je da se peticijom zahtijeva ispravljanje istorijske nepravde učinjene crnogorskom narodu i državi nakon nasilne aneksije i otimanja svetilišta i kulturnog blaga od strane Srbije i srpske crkve 2018. godine.

“U okolnostima kada se vrši asimilacija čitavog jednog naroda, u sred Evrope 21. vijeka, kada su Crnogorci i Crnogorke, kao i svaki lojalni građanin države, diskriminisani i poniženi djelovanjem aktuelnih vlasti, pozivamo vas da potpisom stanete uz CPC”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније