Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dejan Kandić, TVCG ]

23. 09. 2022. 07:26 >> 07:22

NESTAŠICA PELETA

Pljevaljski Dom starih iščekuje neizvjesna sezona grijanja

Dom starih u Pljevljima s neizvjesnošću iščekuje predstojeću zimu zbog neobezbijeđenog ogrijeva. Ta ustanova se grije na pelet, a usljed nestašice tog energenta bezuspješno od maja pokušava da obezbijedi potrebne količine. Dom se prostire na oko 2.400 kvadrata, a u njemu boravi 57 korisnika.

Avgustovsko ograničenje cijene peleta na 320 eura u maloprodaji i 269 eura kod proizvođača nije doprinijelo stabilizaciji tržišta, a zbog nestašice ovog energenta pljevaljski Dom starih iščekuje neizvjesna sezona grijanja.

Dom starih pokušavao je od maja tenderima ili u slobodnoj prodaji da nabavi pelet ali zbog nestašice u tome nije uspio.

Alernativno grijanje Doma starih moglo bi se obezbijediti iz kotlarnice na ugalj sportskog centra Ada ali bi bilo višestruko skuplje od grijanja na pelet i po sadašnjim cijenama. Treća opcija je struja.

U pljevaljskom Domu starih trenutno ima samo jedno slobodno mjesto, nekoliko zaposlenih je na bolovanju ali to ne utiče na kvaliteti pravovremenost pružene usluge bilo kom od 57 korisnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније