Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

18. 09. 2022. 17:59 >> 19:28

BALOTA

"Neznanjem ili namjerom ugroženo zdravlje stanovnika CG"

Džumbus koji su “eksperti” izazvali u zdravstvenom sistemu reformom koja se zove Evropa sad doveo je do nemogućnosti raspisivanja tendera za nabavku ljekova usljed finansijskih problema, saopštio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije Adis Balota.

"Iz Montefarma su kazali da su iz budžeta plaćali dospjele fakture za ljekove koje su nabavili na osnovu obećanja Vlade. To je rezultat reforme koju su osmislili “eksperti” iz 42. Vlade ili njihovi mentori. Obećavali su manje troškove a sada se naš zdravstveni sistem nalazi u rekordnom zaduženju zbog modela finansiranja koji je uzrok finansijskom kolapsu u kojem se naše zdravstvo nalazi", saopštio je Balota.

Balota poziva nadležno tužilaštvo da provjeri navode o plaćanju faktura na osnovu “obećanja” da će biti novčanih sredstava te eventualno ispita mogućnost postojanja krivičnog đela.

"Neznanjem ili namjerom je napravljena šteta i ugroženo zdravlje stanovnika Crne Gore, a ovih dana su pojedini ministri i nekadašnji direktori u sistemu zdravstva koji sada obavljaju ministarske funkcije izgleda dobili naknadnu pamet pa kritikuju ono za šta su nekada poslanici iz njihovih partija hvalisavo podigli ruke ZA. Gospodo, krivi ste svi vi koji ste glasali za ovo kao i vi koji ste tada ćutali", zaključio je Balota.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније