Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З. 

16. 09. 2022. 21:10 >> 21:34
5

PETICIJA

"Masovna podrška kampanji Crnogorske pravoslavne crkve"

Građani su pokazali izrazito interesovanje i entuzijazam, a poštovaci i vjernici Crnogorske pravoslavne crkve CPC iz svih gradova Crne Gore dolaze na Cetinje da bi potpisali peticiju kojom se zahtijeva da se crkve, manastiri, kulturna dobra i crkveno zemljište vrate u vlasništvo države Crne Gore, saošteno je iz CPC.

"Povodom pokretanja kampanje Crnogorske pravoslavne crkve, a kojom građani svojim potpisima zahtijevaju da se crkve, manastiri, kulturna dobra i crkveno zemljište okupirani od strane Crkve Srbije, vrate u vlasništvo države Crne Gore, obavještavamo da je odziv građana masovan, kako na Cetinju, tako i kroz elektronsku peticiju, namijenjenu našim ljudima iz dijaspore", navodi se u saopštenju CPC.

Zbog ogromnog interesovanja i upita proslijeđenih sekretarijatu CPC, kako su naveli, od sjutra će pultovi za potpisivanje peticije biti postavljeni i u drugim gradovima Crne Gore, o čemu će mediji i javnost biti blagovremeno informisani.

"Masovna je podrška ovoj inicijativi, koja treba da ispravi nepravdu učinjenu svima onima koji žele da krste svoju đecu, da se vjenčavaju i prisustvuju obredima u svojoj crkvi i sa svojim crnogorskim svještenstvom. Ovo se dodatno potvrđuje kroz sve učestalije zahtjeve Crnogoraca za prepis krštenica iz tzv. SPC u Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније