Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

11. 09. 2022. 12:51   >>  12:48 1

IZNIJELI SET ZAHTJEVA

U četvrtak protest penzionera, traže ostavku Košute

Više organizacija koje se bore za prava penzonera organizovaće u četvrtak u 11 sati protest ispred Fonda PIO. Neki od njihovih zahtjeva su da predsjednik Upravnog odbora Fonda PIO Alija Košuta i svi članovi, podnesu ostavke.

"Ukoliko se ne postupi po ovom zahtjevu, bićemo primorani da im zabranimo ulazak u zgradu Fonda PIO zbog poznatih razloga", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Organizacionog odbora Milan Vukčević.

Kazali su da pružaju punu podršku za dosadašnji rad vd. direktoru Fonda PIO Ranku Aligrudiću.

"Zahtijevamo da se ukine diskriminacija prema više hiljada crnogorskih penzionera sa srazmjernim penzijama. Smatramo da povećanje najnižih penzja na 253 eura , nije adekvatno troškovima i uslovima života, već predlažemo da povećanje bude 400 eura, te da se predvidi rebalansom Budžeta", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je neophodno izvršiti reviziju penzija iz perioda vladavine DPS-a, imajući u vidu saznanja o brojnim nepravilnostima i nezakonitostima.

"Tražimo da se smanje sve zarade u javnom sektoru, i da se teret uslova života pravednije rasporedi . Zahtijevamo da SDT postupi po krivičnoj koju je u ime penzionera Podgorice podnio Ivan Grdinić,protiv predsjednika Udruženja penzionera Podgorice,Ilije Stanišića sa saradnicima. Tražimo da predsjednik Saveza udruženja penzionera Crne Gore , Branko Vešović,predsjednik Udruženja penzionera Podgorice Ilija Stanišić i svi preredsjednici i rukovodstva opštinskih udruženja penzionera podnesu ostavke, kako bi se na demokratski način izabrali predstavnici penzionera. Ukoliko se ne postupi po ovom zahtjevu u roku od 15 dana , da F.PIO obustavi isplatu penzionerske članarine. Da se smanje i ukinu rashodi koji se odnose na nezakonitu raspodjelu stanova i stambenih kredita, reprezentacija, varijabila, paušala, službenih vozila, telefona i dr", navodi se u saopštenju.

Organizacije kioje čine "Odbor protesta" su: Udruženje za zaštitu interesa penzionera i invalida Crne Gore „PRAVDA“, Udruženje sa najmanjim peimanjima, Odbor penzionera za zaštitu interesa penzionera Podgorice, Udruženje penzionera sa srazmjernim penzijama, Udruženje penzionera Radoja Dakića. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније