Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG / M.R. ]

20. 08. 2022. 07:01   >>  07:05

KNJIGE U PRODAJI

Roditelje čekaju dodatni troškovi

Povratak u školske klupe, za roditelje znači trošak. Uprkos tome što su udžbenici besplatni za osnovce, septembar je i dalje za mnoge najstresniji mjesec. Zato, Udruženje roditelji i ove godine organizuje humanitarnu akciju za socijalno ugrožene porodice kako bi im pomogli da se prebrodi početak školske godine.

Bliži se nova školska godina. Đake čeka novo gradivo, a roditelje novi troškovi još ako se broje puta četiri kao u porodici Džudovića.

"Trenutna potreba pribor sveske, naravno garderoba i uvijek nešto mora da se dopunjava i tako.  Može li plata da potrpi? Teško u Crnoj Gori narod je navikao da se snalazi neko bolje neko lošije a za školu ne smije da fali", kazao je Miodrag Džudović. 

Veliko olakšanje za roditelje osnovaca su besplatne knjige. No, pored knjiga je dosta toga na spisku.

A školski pribor u knjižarama je nešto malo skuplji nego prošle godine. Za one kojima je za opremanje za školsku godinu potrebna pomoć Udruženje roditelji i ove godine organizuje akciju 'Podijelimo jer zajedno možemo više'.

"Svi koji su u Podgorici  mogu kupiti paketiće pribora ili uplatiti novac na račun Udruženja nakon čega mi kupimo pribor i dostavimo fakture o utrošenom novcu", kazala je Tanja Ašanin iz Udruženja Roditelji.

Na spisku Udruženja trenutno je više od 500 porodica kojima možemo pomoći da da što lakše prebrode početak školske godine. 

Knjige za srednjoškolce već su u prodaji dok početak školske godine kako je predložio ministar prosvjete Miomir Vojinović trebalo bi da bude 5. septembar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније