Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

14. 08. 2022. 10:11   >>  22:44 1

PORUKE SA KOMEMORACIJE

"Cetinje nije samo, tuguje cijela Crna Gora"

U Vladinom domu na Cetinju održana je komemorativna sjednica povodom nezapamćene tragedije koja je pogodila Prijestonicu. Komemoracija je počela minutom ćutanja za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju, već da tuguje cijela Crna Gora.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

"Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti", kazao je Đurašković i dodao da ne postoji riječ utjehe za porodice.

"Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno prekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaj više nikada ne ponovi", naveo je Đurašković.

Potpredsjednik Skupštine Prijestonice Cetinje Mirko Stanić kazao da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

"Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli sa iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa", kazao je Stanić i članovima porodica kazao da ne postoje riječi utjehe za njih. 

"Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cijela Crna Gora", naveo je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Stanić je naveo i da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade kao i predsjednik države Milo Đukanović, predsjednica Skupštine Danijela Đurović i premijer Dritan Abazović. 

Podsjetimo u pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest povrijeđeno.

 

 

 

Пратите нас на

Најновије

Најчитаније