Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Mina ]

11. 08. 2022. 21:39   >>  21:35

ASK

Cjenovnike za izborno oglašavanje dostaviti do sjutra

Rok za dostavljanje cjenovnika izbornog oglašavanja u kampanji za lokalne izbore, koji će biti održani 23. oktobra, ističe sjutra, saopšteno je iz Agencije za sprječavanje korupcije (ASK).


Iz ASK-a su podsjetili da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović 2. avgusta posebnom odlukom obustavio izvršenje ranijih odluka o raspisivanju izbora za odbornike i zatim raspisao izbore u Podgorici i 13 opština za 23. oktobar.

“Po slovu Zakona, od dana raspisivanja izbora počinje izborna kampanja, a sve obaveze se primjenjuju na sve obveznike bez obzira na radnje koje su preduzimali u prethodnom periodu”, rekli su iz ASK.

To, kako su kazali iz Agencije, znači da su pružaoci medijskih usluga u obavezi da dostave nove cjenovnike izbornog oglašavanja.

Iz ASK-a su pozvali obveznike Zakona na poštovanje normi i ukazali na to da će se u prekršaju naći svi koji nijesu dostavali cjenovnike ukoliko budu pružali usluge medijskog oglašavanja u kampanji.

“Cjenovnici će, kako je i predviđeno Zakonom, biti objavljeni na internet stranici Agencije”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније