Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

11. 08. 2022. 14:42   >>  14:42

HERCEG NOVI

Crkva iznad Veriga zaštićena od požara

Avion Direktorata za vanredne situcije uspio je da obuzda požar na brdu iznad Kamenara i da spriječi vatru da dođe do naselja Andrići. Kako saznaje TVCG, uspio je da ugasi vatru koja je ugrožavala crkvu Svetog Nikole. Ranije jutros načelnik službe zaštite i spašavanja Herceg Novi Zlatko Ćirović kazao je da su požari u Herceg Novom pod kontrolom, ali da ništa nije sigurno jer vjetar razbuktava vatru. Izostala je pomoć kanadera iz Hrvatske.

Požar iznad Kamenara od jutros gasi avion Direktorata za vanredne situcije. Kako javlja reporter TVCG, jedino iz vazduha se moglo nešto učiniti da vatra ne priđe bliže zaseoku Andrici iznad Kamenara.

Mještanin Nikola Andrić kazao je da je bila ugrožena manja nedostupna crkva Svetog Nikole iznad Veriga.

Situacija sa požarima u Herceg Novom, relativno je bolja u odnosu na prethodnu noć, ali i dalje nije dobra, kazao je Ćirović u jutarnjem programu "Dobro jutro Crna Goro".

“Trenutno je opožareno četiri do pet kilometara na području opštine Herceg Novi. To je požar koji je izazva grom prije tri dana. Već treći dan se borimo sa požarom, teren je jako nepristupačan. Opožareno je veliko područje. Požar je pod kontrolom, kuće nijesu ugrožene, ali pošto jak vjetar razbuktava vatru stalno, ne znamo čemu se možemo nadati”, kazao je Ćirović.

Za kanader iz Hrvatske čuli su samo iz medija.

“Prve informacije smo dobili iz medija. Oko ponoći smo dobili informaciju iz OK centrada će kanaderi danas dejstvovati, međutim, oni, kao što vidite, još nisu iznad Boke. Oni bi nam mnogo pomogli, pa se nadamo da će doći”, rekao je Ćirović.

Vatrogasci i dobrovoljci imali su cijele noći pune ruke posla.

“Na području mjesta Kruševice, sinoć je bilo 20 pripadnika Službe zaštite i spašavanja sa mještanima, lovcima i dobrovoljcima. Čitavu noć smo gasili. Jutrpos smo napravili zamjenu ekipa, opet su tu mještani, lovci. Mi danas čekamo pomoć Direktorata za zaštitu i spašavanje u vidu aviona koji nam je u najavi, tako da ćemo sa njim pokušati da saniramo požar”, istakao je on. 

Dodao je da sumnjaju da postoji više osoba koje su podmetnile požare, te da mladić koji je juče hapšen nije jedini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније