Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Biljana Rovčanin/TVCG ]

09. 08. 2022. 06:55   >>  07:00 9

DEŠAVANJA NA CETINJU

Građani da ostanu uzdržani i ne nasijedaju na provokacije  

Nakon što je grupa građana na ogradi cetinjskog manastira postavila više crnogorskih zastava situacija u Prijestonici je uobičajna i bez ikakvih tenzija, kaže prvi čovjek grada Nikola Đurašković. Glavni urednik Radio televizije Cetinje Mladen Zadrima apeluje na kolege novinare da izbalansirno izvještavaju o ovakvim događajima, te da nepromišljenim objavama ne podižu tenzije. 

Više crnogorskih zastava na ogradi cetinjskog manastira, ispred policijske patrole, građani koji čuvaju zastave i grupe turista koje obilaze manastir, ali i ostale znamenitosti u Prijestonici.

Tako je danas bilo na Cetinju. Da je stanje uobičajno tvrdi i gradonačelnik Nikola Đurašković.  

“Životne aktivnosti se odvijaju nekon redovnom dinamikom tenzije se ne osjećaju i apsolutno ne vidim ni jedan razlog da tako ne bude i u buduće uz veliku zahvalnost sugrađanima i sugrađanskama što svojim ponašanjem i svakodnevnim aktivnostima doprinose jednom potpuno normalnom ambijetu”, kazao je za TVCG Đurašković.  

Sve što se od subote dešavalo u Prijestonici za glavnog urednika RTV Cetinje Mladena Zadrimu je miran i demokratski protrest građana.

Ističe, međutim da je njih sinoć na momenat uzbudila, kako kaže, jedna nepromišljena objava pojedinih medija da je u manastir navodno došla druga grupa građana kako bi uklonila zastave. 

“Vrlo brzo se na svu sreću ispostavilo da to nije tačno i te tenzije koje su u tom momentu porasle splasnule. Ja bih se prije svega obratio kolegama da malo mućnu prije nego što nešto objave, ne da cenzurišu, ne da ignorišu, nego da dobro izbalansiraju ono što pišu”, poručio je Zadrima.

Zato sagovornici TVCG apeluju na sve građane da ostanu uzdržani i ne nasijedaju na bilo čije provokacije.  

“Uvijek kada se dešavaju ovakve stvari postavlja se pitanje što bi bilo da je obratno što bi bilo da je sa neke druge bogomolje sklonjena neka druga zastava na takav način. Kakve bi reakcije bile. Tako da treba naći pravu mjeru i u protestu i voditi računa da svi nismo isti i da ne mislimo isto”, naveo je Zadrima.  

“Apelujem na sve građane da ostaju posvećeni svojim svakodnevnim aktivnostima,važnim životnim temama”, poručio je Đurašković.   

Cetinje se tokom vikenda našlo u žiži javnosti nakon što je grupa građana postavila više crnogorskih zastava na ogradu manastira u znak protesta zbog toga što je monahinja skinula i navodno bacila državnu zastavu.

Nakon toga je protiv nje podnijeta krivična prijava zbog povrede ugleda Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније