Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

08. 08. 2022. 12:10 >> 12:06
2

640 GODINA OD OSNIVANJA GRADA

Porfirije 14. i 15. avgusta u Herceg Novom

Patrijarh SPC Porfirije posjetiće Herceg Novi 14. i 15. avgusta, povodom 640 godina od osnivanja grada i slave osnivača, prenosa moštiju Svetog arhiđakona Stefana, najavila je Opština Herceg Novi.

"Povodom 640 godina od osnivanja Herceg Novog i slave osnivača grada, Prenosa moštiju Svetog arhiđakona Stefana, u organizaciji Opštine Herceg Novi i Mitropolije crnogorsko-primorske, biće upriličena posjeta Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Porfirija i svečana akademija na Kanli kuli", saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Svečani doček Patrijarha, kako je najavljeno, biće upriličen 14. avgusta od 18 časova na Trgu Hercega Stefana, nakon čega će uslijediti Svečana akademija na Kanli kuli od 19.30 časova.

"Na dan slave osnivača grada, 15. avgusta, Patrijarh Porfirije će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Savina od 8 časova. Istog dana, u večernjim časovima biće upriličeno otvaranje kulturno-duhovne manifestacije 'Trg od ćirilice', u porti sabornog hrama Svetog Spasa na Toploj, sa početkom u 19.30 časova", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније