Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 08. 2022. 12:51 >> 12:48
1

POVODOM 640 GODINA OD OSNIVANJA GRADA

Porfirije u Herceg Novom 14. i 15. avgusta

Patrijarh srpski Porfirije posjetiće Herceg Novi 14. i 15. avgusta, povodom 640 godina od osnivanja grada i slave osnivača grada, prenosa moštiju Svetog arhiđakona Stefana, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Mitropolija crnogorsko-primorska i Opština Herceg Novi će, kako navode, svečano dočekati Porfirija na Trgu Hercega Stefana u 18 časova.

"Na dan slave osnivača grada, 15. avgusta, Njegova Svetost Patrijarh srpski Porfirije će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Savina od 8 časova. Istog dana, u večernjim časovima biće upriličeno otvaranje kulturno-duhovne manifestacije 'Trg od ćirilice', u porti sabornog hrama Svetog Spasa na Toploj, sa početkom u 19.30 časova", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније