Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

23. 07. 2022. 15:40 >> 15:38
5

RADE NA IZMJENAMA PROPISA

Vožnja trotineta uskoro će biti zakonom regulisana

Korišćenje električnih trotineta u saobraćaju uskoro bi trebalo da bude i zakonski regulisano u Crnoj Gori, najavljuju članovi tima, koji daje preporuke i pomaže MUP pri izradi nove regulative.

Iako su vozači električnih trotineta sve prisutniji na ulicama, njihova upotreba i dalje nije propisana Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, niti je regulisana drugim pravnim aktima.

Profesori Mašinskog fakulteta u Podgorici dio su tima koji daje preporuke i pomaže MUP pri izradi zakonske regulative.  Pitanja i dilema je mnogo, ali kažu da veoma brzo očekuju izmjenu Zakona.

“Gdje će biti i definicija električnog trotineta i uslovi pod kojim mogu da učestvuju u saobraćaju, sa druge strane i uslovi koja lica moraju da zadovolje da bi učestvovali u saobraćaju”, kaže za TVCG Milanko Damjanović, profesor Mašinski fakultet.

Trotineti su i dalje kod nas ispod zakonodavnog radara, pa vozače često možemo vidjeti i po kolovozu, gdje mogu ugroziti bezbjednost svih u saobraćaju.

Tome svjedoči i podatak da su od početka godine, Upravi policije prijavljene četiri nezgode u kojima su učestvovali električni trotineti, a četiri osobe su zadobile teške tjelesne povrede.

“Postoji ta sloboda njihovog kretanja, nemaju okvir u kojem bi se mogli upravljati, a sa druge strane nema zakonskog okvira u kojem bi se mogli kažnjavati već se samo isključuju iz saobraćaj”, kaže Damjanović.

Andrea Šekularac, TVCG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније