Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 07. 2022. 19:44 >> 19:43
1

IZ MINISTARSTVA ZA PORTAL

Razmotrićemo zahtjeve roditelja, Gimnazija pretrpana

Ministarstvo prosvjete razmotriće zahtjeve roditelja podgoričkih polumaturanata koji traže još jedno sportsko odjeljenje u Gimnaziji "Slobodan Škerović" u Podgorici. Roditelji su u ime učenika koji su se našli ispod crte uputili molbu ministru prosvjete Miomiru Vojinoviću da utiče na formiranje još jednog sportskog odjeljenja. Iz ministarstva su Portalu RTCG kazali da je podgorička Gimnazija godinama pretrpana, i da su njeni kapaciteti prevaziđeni.

"Mi moramo da vodimo računa o svim školama, o svoj djeci, o svim profesorima. Tražimo najbolju mjeru da sva djeca budu upisana, da profesori ne ostaju bez posla, naša pogrešna procjena dovela bi do ozbiljnih posledica. Što se tiče Gimnazije ona je godinama pretrpana, već su prevaziđeni njeni kapaciteti", kazali su iz Ministarstva prosvjete za Portal RTCG.

Kako su objasnili, prilikom predlaganja plana upisa vodi se računa o, kako kadrovskim, tako i prostorim kapacitetima.

Navode da je Gimnazija "Slobodan Škerović" za školsku 2022/2023. godinu planirala upis 17 odjeljenja i toliko odjeljenja će i biti upisano.

"U tekućoj školskoj godini Gimnaziju je pohađalo 2.107 učenika i pretpostavka je da se rukovodstvo Gimnazije odlučilo da broj učenika zadrži na postojećem nivou, imajući u vidu prostorna ograničenja", piše u odgovorima. 

Oni podsjećaju da postoji praksa da učenici koji su bili ispod crte za upis u Podgorici obrazovnje završavaju u danilovgradskoj gimnaziji. 

"I Škola u Golubovcima je nova, savremeno opremijena, sa stručnim kadrom koji može realizovati nastavu sa visokim kvalitetom. Škola realizuje program opšte gimnazije i program opste gimnazije za učenike-sportiste. Dakle, učenici neće ostati neupisani, mjesta za učenike ima i na programu gimnazije i na programima četvorogodišnjih stručnih škola po kojima takođe, kao i do sada, mogu da se organizuju učenici-sportisti. Što se tiče povećanja broja učenika u odjeljenju, Ministarstvo uvažava predlog škole, uz uslov da broj učenika u odjeljenju ne prelazi 32, kako je propisano Zakonom", zaključili su iz Ministarstva prosvjete.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније