Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ Ljiljana Vukotić, RCG ]

25. 06. 2022. 16:49 >> 16:49
1

PONUDA SOLIDNA

Kupci nezadovoljni cijenama na hercegnovskoj pijaci

Novljani su navikli da tokom svake turističke sezone cijene u trgovinama, na pijaci, u ugostiteljskim objektima lete u nebo, ali ova godina je nadmašila sve prethodne. Dok cijene osnovnih životnih potrepština u trgovinama svakodnevno rastu, na pijaci kažu da su tek neznatno podigli cijene voća I povrća. Krompir je euro, luk 1, 30, celer sa korijenom 2, 5 eura, blitva 2 i po eura voće je svo po tri eura, vezica peršuna 0,5 eura.

Ponuda je raznovrsna, a bila bi I bolja da je poljoprivrednicima sa Orjena posvećeno vise pažnje, kaže Zaga Radović koja sa porodicom obradjuje zemlju na Kruševicama I Vrbanju I proizvode svakodnevo donosi na pijacu.

“Mi držimo uvijek iste ili slične cijene, imamo stalne mušterije , ali veliki problem nam je voda,Zasijali smo skoro tri četiri tone krtole, ali nema vode..Može li država, ministarstvo , opština …pomoći selu …dajte nam vodu , ne treba nam druga pomoć.Ako živi selo živjeće I grad”, kaže Zaga Radović.

I u ribarnici ovog ljeta nema guzve. Prodavačica Dragana kaže da je ponuda skromna, jer u Zalivu nema ribe kao ranije, a cijene su povećane za euro do dva po kilogramu.

Nema dovoljnih količina ribe od 4 do 6 eura, to su barbuni i slična sitnija riba. Bijela riba uglavnom ide restoranima i skupa je i za mještane i za turiste.

Cijene u ugostiteljskim objektima još se kolebaju. U nekim kafićima su drastično povećane, pa esspreso sada kosta 1. 80 eura dok se u nekim može popiti za 1 euro. Ni cijene smještaja nijesu mnogo povećane, noćenje u privatnom smještaju kreće se od 10 do 15 eura, dok je cijena apartmana za četvoročlanu porodicu od 50 do 70 eura. Turistički poslenici zadovoljni su posjetom, ali se u svakodnevnom životu osjeća neizvjesnost od nadolazeće zime.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније