Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G. [ Mina ]

03. 06. 2022. 19:55 >> 19:54

ZA MANJE OD 24H

Više od hiljadu potpisa za povećanje naknada pripravnicima

Peticija Socijaldemokrata (SD) za povećanje naknada korisnicima Programa stručnog osposobljavanja visokoškolaca na 450 eura, za manje od dan sakupila je oko hiljadu potpisa, saopšteno je iz te stranke.

Predsjednik Omladine SD Glavnog grada, Miloš Mašković, rekao je da se potpisivanje nastavlja narednih dana u Podgorici, potom širom Crne Gore, a podrška se može dati i u elektronskoj formi.

Iz SD-a su podsjetili da su nedavno i skupštinsku proceduru predali izmjene zakona koji se odnosi na stručno osposobljavanje visokoškolaca, kako bi im se povećale naknade.

Osnov je, kako su kazali, drastično povećanje cijena, ali i nedavno značajno povećanje minimalne zarade, pa je nakon toga naknada za visokoškolce koji su u ovom programu, ostala značajno ispod minimalne zarade.

To je, kako je kazao Mašković, problematično jer je riječ o mladim ljudima koji za svoj rad ne mogu da dobiju ni minimalnu zaradu, a pritom su visokoškolci.

"Predlog izmjena i dopuna Zakona o stručnom osposobljavanju lica sa stečenim visokim obrazovanjem parlamentarna većina tokom prošlog mjeseca nije željela da uvrsti u dnevni red za raspravu u Parlamentu, što je nedopustivo" rekao je Màšković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније