Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 05. 2022. 07:21 >> 07:19
2

ULCINJ

Sumnjaju da prosjaci dolaze i iz regiona

Da su jednakost i pravda daleko iza nas, svjedoči i priča iz Ulcinja, gdje je sve više prosjaka. To su kao problem prepoznali privrednici i predstavnici vjerskih zajednica, koji su pokrenuli peticiju za njihovo zbrinjavanje.

Goste u najjužnijoj opštini i ove godine na samom ulasku u grad prvo dočekuju prosjaci, kažu turistički radnici. Sve to, narušava imidž najjužnije opštine, pa su s predstavnicima vjerskih zajednica u gradu pokrenuli peticiju za rješavanje ovog problema.

A, lokalna vlast u saradnji s Centrom za socijalni rad, komunalnom i graničnom policijom počela je da uklanjanja prosjake.

"Akcija je počela prije tri četiri dana vidim već tri četiri noći nema ih. Trenutno u predsezoni ima preko 30-40 njih zamislite šta će biti kada dođe špic sezone", napominje hotelijer iz Ulcinja Šaćir Molić.

Toga se pribojavaju i u lokalnoj upravi jer su svjesni da problem prosjačenja ne mogu u potpunosti iskorijeniti.

"Ono što je izuzetno teško što Crna Gora nema servise koji bi pratili taj fenomen da bi se ta djeca zbrinula sa kojima se manipuliše,a da bi oni koji zloupotrebljavaju maloljetnike u te svrhe bili i adekvatno kažnjeni", kaže potpredsjednica opštine Ulcinj Hatidža Đoni.

Zato naši sagovornici očekuju i pomoć države jer sumnjaju da prosjaci u najjužnijoj opštini organizovano dolaze iz drugih gradova, pa čak i iz regiona.

Biljana Rovčanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније