Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

24. 05. 2022. 13:29 >> 13:27

VOJINOVIĆ

Obrazovni forum prilika za jačanje bilateralnih odnosa

Svjetski obrazovni forum izuzetna je prilika da se kroz razmjenu iskustava sa drugim obrazovnim sistemima i primjerima dobre prakse, pruži dragocjen učinak crnogorskom obrazovanju i ojačaju bilateralni odnosi sa našim međunarodnim partnerima, saopštio je ministar Miomir Vojinović.

Delegacija Ministarstva prosvjete na čelu sa ministrom,  prisustvuje Svjetskom obrazovnom forumu koji se od 22 - 25. maja održava u Londonu.

U okviru Foruma, ministar Vojinović se u Donjem domu britanskog parlamenta sreo sa predsjedavajućim Interparlamentarne grupe za Crnu Goru u Donjem domu i članom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva,  Aleksom Sobelom i kopredsjedavajućim Martinom Vikersom.

“Ovom prilikom ministar je još jednom izrazio zahvalnost Britanskom savjetu na produktivnoj, dugogodišnjoj saradnji, koja je rezultirala brojnim projektima i dala nemjerljiv značaj crnogorskom obrazovnom sistemu. U tom kontekstu, ministar je iskazao žaljenje zbog zatvaranja njihove kancelarije u Crnoj Gori, te naglasio da će, uprkos tome, Ministarstvo prosvjete nastaviti blisko partnerstvo sa ovom organizacijom”, saopšteno je iz Ministarstva.  

Sagovornici su na sastanku razmotrili mogućnosti unapređenja saradnje u oblasti obrazovanja.

Ovogodišnja tema Foruma je „Obrazovanje: gradimo budućnost zajedno; snažnije, hrabrije, bolje“,  koja  obuhvata sve faze obrazovanja, uključujući i obuku za tehničko i stručno obrazovanje, kao i visoko obrazovanje. Učesnici na Forumu su ministri obrazovanja iz cijelog svijeta koji u okviru ovogodišnje  manifestacije imaju priliku da razgovaraju kako su nacionalni sistemi obrazovanja odgovorili na pandemiju, kako je pandemija uticala na prisustvo učenika, blagostanje, postignuća, škole, univerzitetske zajednice, a posebno kakav je uticaj  bio na ranjive grupe i one u izolovanim zajednicama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније