Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

21. 05. 2022. 17:00   >>  18:21

ABAZOVIĆ I ĐUROVIĆ

Država obavezna da pomogne unapređenje Luke Kotor

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović boravili su u radnoj posjeti Kotoru gdje su razgovarali sa rukovodstvom Luke Kotor, nakon čega su posjetili kruzer Norwegian GEM koji je danas prvi put uplovio u Luku Kotor. Sastali su se i sa predsjednikom Opštine Vladimirom Jokićem, sa kojim su razgovarali o realizaciji više projekata u tom gradu.

Predsjednica Odbora direktora Luke Kotor Ljiljana Popović Moškov istakla je da je to prva posjeta premijera u istoriji te institucije.

Kako navode u saopštenju iz kabineta premijera, Popović Moškov je izrazila zadovoljstvo zbog dosadašnje turističke sezone, navodeći da je broj kruzera već premašio prošlogodišnji broj i da će do kraja maja njihov ukupan broj biti oko 100.

Uz rukovodstvo Luke Kotor, sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević koji je upoznao sa projektima koje Opština planira da realizuje u narednom periodu, ali i ostvarenin rezultatima, naročito u stabilizaciji finansija i konsolidaciji opštinskog budžeta.

Abazović je naveo da je iznenađen činjenicom da je prvi premijer Crne Gore koji je posjetio Luku Kotor i kazao da je Vlada Crne Gore ponosna na rad Luke Kotor i njen doprinos državi tokom turističke sezone.

"Obaveza države je da pomogne svoje kompanije i Vlada će biti na usluzi Luci Kotor za dalje unapređenje saradnje", istakao je Abazović.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma naglasio je da će Vlada biti kooperativna za sve naredne projekte koje će raditi Luka, naročito za proširenje i izgradnju moderne marine, koju ovaj grad po svemu zaslužuje.

Zajedno sa izvršnim direktorom Luke Kotor Milkom U. Krvavcem, Abazović i Đurović posjetili su kruzer "Norwegian GEM", gdje su razgovarali sa kapetanom i osobljem kruzera, koji je danas sa 1.500 turista prvi put uplovio u Luku Kotor, a koji će svakog ponedjeljka dolaziti u Kotor.

U razgovoru sa predsjednikom Opštine Jokićem, razmijenjena su mišljenja o unapređenju saradnje i komunikacije između Vlade i Opštine Kotor, ali i o budućim razvojnim projektima i potencijalim investicijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније