Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

18. 05. 2022. 09:15   >>  09:16

MIJUŠKOVIĆ PORUČUJE

Stresna vremena za djecu, nužna bolja zaštita

Zamjenice Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Snežana Mijušković kaže da obrazovne ustanove i svi oni koji rade sa djecom imaju veliku odgovornost za njihovo odrastanje i razvoj.

“Činjenica je da su ovo stresna vremena za sve nas posebno za djecu i u tom smislu odgovor svih koji rade sa djecom bi trebalo da bude na većem nivou, nego što je to sad”, kaže Mijušković.

Kaže i da djeca svakoga dana imaju sve više izazova i da odgovor društva i obrazovnih službi treba da bude daleko snažnija.

Zamjenice Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Snežane Mijušković ranije, je utvrdila da postupanje nastavnice u OŠ “Milorad Musa Burzan” prema jednom učeniku nije skladu sa ciljevima obrazovanja i vaspitanja, niti u najboljem interesu učenika.

“U ovom konkretnom slučaju škola je potvrdila da postoji problem, da su preduzimali određene aktivnosti da ga saniraju, tako da su preporuku upućene prema školi šta bi trebalo sve da uradi kako se slične situacije ne bi dešavale. Problem je evidentan, dijete ima problem, a na organima škole je da nađu adekvatan odgovor”, poručila je Mijušković.

Ohrabruje, kaže, izvaja ministra prosjete Miomira Vojinović da će do kraja istražiti taj slučaj.

“U našem fokusu su prije svega djeca, ali ne bismo željeli da dođe do povrede bilo koga drugog”, poručila je Mijušković.

Komentarišući slučaj sa Žabljaka, gdje je muškarac na igralištu udario dječaka romske populacije, Mijušković kaže da su djeca iz te populacije posebno ugrožena, te da se na tome mora dodatno raditi.

“Slike koje smo imali priliku da vidimo jesu za svaku osudu i očekujemo da će državni organi na adekvatan način odgovoriti”, poručila je Mijušković.

Ukazala je i na problem prosjačenja, gdje su žrtve uglavnom djeca romske populacije.

“Sa žaljenjem moramo konstatovati da državni organi nijesu ništa uradili kako bi se taj problem riješio i na tome se mora pod hitno raditi”, poručila je Mijušković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније