Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

12. 05. 2022. 16:00   >>  16:01 2

KONJEVIĆ-MEDOKS

Riješiti pitanje vojnog poligona na Sinjajevini

Pitanje vojnog poligona na Sinjajevini treba da se aktuelizuje i riješi kako bi Vojska Crne Gore dobila poligon neophodan za izgradnju njenih kapaciteta, zaključeno je na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra odbrane Raška Konjevića i britanske ambasadorke Karen Medoks.

Nastavak snažne saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom s ciljem očuvanja stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, kao i nastavak uspješne saradnje u oblasti odbrane i modernizacije Vojske Crne Gore bile su ključne teme sastanka.

"Članstvo Crne Gore u NATO-u je garant stabilnosti i nepovredivosti njenih granica i očuvanja njene nezavisnosti", zaključeno je na sastanku.

Istaknuta je puna posvećenost nastavku saradnje sa NATO saveznicima, a ministar Konjević je obavijestio ambasadorku Medoks da će vladavina prava ostati u vrhu prioriteta rada nove Vlade.

Takođe, ukazano je i na potrebu da se pitanje vojnog poligona na Sinjajevini aktuelizuje i riješi kako bi Vojska Crne Gore dobila poligon neophodan za izgradnju njenih kapaciteta.

Konjević je istakao da Crnu Goru i Ujedinjeno Kraljevstvo krase tradicionalno dobri odnosi i da u tom duhu treba nastaviti, te da uspješan odnos naročito treba afirmisati u oblasti vladavine prava, borbe protiv organizovanog kriminala, kao i odbrane i bezbjednosti.

Medoks je poželjela uspješan mandat ministru Konjeviću, izražavajući zadovoljstvo odličnim odnosima kao i dinamikom saradnje dviju država u oblasti odbrane.

Ona je naglasila da Crna Gora i širi region može računati na podršku Ujedinjenog Kraljevstva, posebno u kontekstu narušene bezbjednosti na evropskom kontinentu uslijed rata u Ukrajini.

"Ističući zadovoljstvo dinamikom razvoja saradnje, posebno u oblasti profesionalnog školovanja i usavršavanja, sagovornici su izrazili uvjerenje da će dvije prijateljske, partnerske i savezničke zemlje nastaviti uspješno da sarađuju i u narednom periodu, jačanjem postojećih, ali i definisanjem novih aktivnosti i projekata", saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније