Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

01. 04. 2022. 13:08   >>  02. 04. 2022. 13:35

POMOĆ DJEČAKU

Uključi se u akciju RTCG i "Dnevnice" i radi za Feđu

Radio Televizija Crne Gore i portal RTCG u saradnji sa emisijom “Dnevnica”, brojnim javnim ličnostima i privrednim subjekatima pokreće društveno odgovornu akciju #RadimZaFedju, koja za cilj ima da se u što kraćem roku prikupe sredstva za operaciju i liječenje šestogodišnjeg dječaka Feđe Alkovića koji se već tri godine bori sa opakom bolešću. Biljana Otašević iz organizacije “Devet dobrih žena” i urednik emisije Okvir Zoran Leković kazali su da nije bitan iznos koji ćemo donirati, te da je svaki euro važan i pomaže.

“Crna Gora je zemlja dobrih ljudi. Televizija Crne Gore od danas kreće u kampanju Pomoć Feđi Alkoviću. Sve informacije gledaoci će moći da nađu na našem portalu. Pozivam sve ljude, jer nije važan iznos, važno je da svi doprinesemo”, kazao je Leković je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”.

TVCG će na različite načine voditi ovu kampanju.

“Jedan od tih načina je učešće u emisiji Dnevnica gdje ćemo pokušati da zaradimo novac za Feđu kako bi pošao na liječenje”, kazao je on.

Istakao je da ima puno dobrih ljudi koji pomažu u ovakvim slučajevima.

“Jedan poslodavac i čovjek koji zapošljava dosta radnika, prvi se javio i odvojio dosta novca za našeg Feđu. To je čovjek koji dosta pomaže. Radi se o Veselinu Pejoviću. Danas treba da odradimo tu Dnevnicu  i u tome će učestvovati, ne samo ja, nego i mnoge kolege iz TVCG”, kazao je Leković i dodao da je Pejović donirao pet hiljada eura.

Biljana Otašević iz organizacije Devet dobrih žena kaže da će u ovoj akciji pomoći i društvene mreže.

“Organizacija Devet dobrih žena u emisiji Dnevnica pomoći će dječaku Feđi Alkoviću  tako što ćemo jedan dan odvojiti i uraditi nešto što inače ne radimo. Da očistimo frizerski salon, pomognemo u butiku, nešto što nisu naši primarni poslovi. Pod heštegom #RadimZaFedju nasnimićemo video u trajanju od 30 do 60 sekundi gdje će finale biti ta uplatnica sa iznosom novca koji je jako bitan. Koliko god da se uplati, nije malo. Svaki euro je važan jer treba da skupimo 300.000 dolara da Feđa pođe u Hjuston na liječenje”, kazala je Otašević.

Istakla je da će Devet dobrih žena i Dnevnica biti partneri.

“Cilj je da pokrenemo talas na društvenim mrežama i pokažemo kako one mogu poslužiti da se pomogne nekome”, kazala je Otašević.

Za Feđino liječenje neophodno 300.000 eura

Najveća nada za Feđino liječenje trenutno je odlazak na kliniku u Hjustonu. Troškovi u Sjedinjenim Američkim Državama procijenjeni su na 300 hiljada eura, a porodica Alković nije u mogućnosti sama da finansira put, boravak i liječenja.

“Upravo iz toga razloga, kao i mnogo puta dosad građani Crne Gore pokazaće solidarnost i humanost. Oni koji imaju sredstva mogu ih uplatiti na žiro račun porodice Alković, a oni koji nemaju mogu da pokušaju ista zaraditi. Dovoljno je da obiđete vaš komšiluk, ponudite da očistite stakla, okosite travnjak, pomognete u selidbi, pokupite otpatke oko nekog kafića ili prodavnice, operete nečiji auto i još mnogo toga. A finansijsku nadonkadu koju dobijete za obavljeni posao uplatite na račun Alkovića”, kazali su iz TVCG.

 U okolini je veliki broj malih i srednjih privrednih subjekata kojima je potrebna radna snaga.

“Ponudite nekoliko svojih sati i zaradite i vi “dnevnicu” i poklonite je u humanitarne svrhe. Ako želite sve to možete snimiti telefonom, postaviti na svojim stranama na društvenim mrežama i poslati portalu RTCG, a mi ćemo isti objaviti i podijeliti na društvenim mrežama. Takođe, ukoliko imate stalno zaposlenje snimite video klip vašeg rada, a jednu dnevnicu ili makar pola nje uplatite za Feđino liječenje. Jedini uslov da bi video bio objavljen na našim platformama je da posljednji kadar klipa bude ovjerena uplatnica”, kazali su iz TVCG.

Za Feđu će raditi TV lica Javnog servisa

U sklopu akcije #RADIzaFEDJU i TV lica javnog servisa će jedan svoj dan odvojiti za rad u brojnim privrednim subjektima. Oni će u sklopu emisije Dnevnica raditi i prikupljati novac za Feđu, a njima će se već sljedeće nedjelje priključiti i druge ličnosti iz javnog života Crne Gore. Tako ćemo Zorana Lekovića, Sašu Klikovca, Dajanu Golubović Pejović, Seada Sadikovića i mnoge druge gledati u posebnoj epizodi Dnevnice koja je na programu sljedeće nedjelje. A odmah nakon njih svoje rukave u humanitarne svrhe zavrnuće i ostale ličnosti iz javnog života Crne Gore.

Autor i urednik emisije Dnevnica Vladan Otašević kazao je da vanredne okolnosti iziskuju i vanredne napore kako bi se odgovorilo izazovima. U jako kratkom vremenu treba prikupiti mnogo novca, ali vjerujem da će se to desiti jer građani naše zemlje su uvijek pokazivali jedinstvo upravo na ovakvim primjerima.

“Očekujemo da akcija #RADIzaFEDJU bude jedna platforma koja će se i ubuduće koristiti ukoliko bude potrebe. Samo ćemo promijeniti ime i nastaviti da prikupljamo sredstva na isti način u nadi da će svi oni kojima se bude pomagalo pobijediti u svojim velikim životnim bitkama. Svi imamo mogućnost da makar nekoliko sati godišnje posvetimo humanitarnom radu. Ajde da to bude naša dobra navika, jer od nje ćemo se svi osjećati bolje”, istakao je Otašević.

Portal RTCG.me i RTVCG pozivaju sve koji žele biti dio akcije da šalju svoje video klipove, kako bi ih u skladu sa programskom politikom javnog servisa objavljivati na TV, portalu i društvenim mrežama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније