Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Marko Terzić, TVCG ]

15. 03. 2022. 19:40   >>  19:42 2

SUDSKI VJEŠTAK

Narušene mjere zaštite na radu

Sudski vještak Dragan Žarković kaže za TVCG da su, prema prvim informacijama, bile narušene mjere zaštite na radu, na gradilištu u Gornjoj Gorici, kada su stradala dva radnika.

Šezdesetrogodišnji D.M. i pedesetjednogodišnji S.R. stradali su u podgoričkom naselju Gornja Gorica, nakon što se na njih obrušila zemlja. Dvojica radnika firmi Tehnoput i Tehnoput-MNE, u trenutku nesreće, bili su u kanalu pored bulevara, koji je u izgradnji.

Iz kompanije Tehnoput-MNE ističu da ništa nije ukazivalo na to da se može dogoditi nesreća.

“Valjda se obrušio materijal sa kosine, a kosine su dosta stabilne. Mi smo to pratili gledali kopali i širi rov nego što je to bilo projektom predviđeno”, kazao je za TVCG Mileta Sošić, tehnički direktor u preduzeću Tehnoput MNE.

Šta je previđeno projektom utvrdiće i vještak građevinarstva. Već je uočio određene nepravilnosti.

“Evidentno je da su narušene mjere zaštite na radu prilikom izvođenja ovakvih objekata, ovakva dubina iskopa je zahtijevala podgradu, ali moramo da pogledamo šta je projektant predvidio, šta je glavni rukovodilac nadzora, da li je ona uopšte bila, kao posebna osiguravajuća konstrukcija predviđena projektnom dokumentacijom itd. Tako da su ovo samo prve, ad hok informaicije koje vam mogu u ovom trenutku reći”, kazao je za TVCG Dragan Žarković, sudski vještak, diplomirani inženjer građevinarstva.

Prema Žarkovićevim riječima, za bezbjednost pri izvođenju ovakvih radova, odgovaraju mnogi.

“Firma izvođač, a onda i investitor i nadzorni organ koji prati te radove. Svi oni su u opisu svog posla dužni da se, prije svega, pridržavaju, mjera zaštite na radu”, kazao je Žarković za TVCG.

Nesreća u Gornjoj Gorici, dogodila se, prema informacijama iz tužilaštva, oko 12 sati. Tijela stradalih poslata su na obdukciju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније