Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Branka Zeković [ Radio Crne Gore ]

25. 01. 2022. 13:45   >>  13:52 1

BJEKOVIĆ

"Izdaja.me odraz perioda oštrih konfrontacija"

Pojava sajta izdaja.me pokazatelj je da ulazimo u još jedan period oštrih političkih konfrontacija, u kome se upotrebljavaju različita sredstva uključujući i sajber prostor, kazao je za Radio Crne Gore ombudsman Siniša Bjeković, napominjući da to pitanje ipak nije u direktnoj nadležnosti Institucije zaštitnika ljudskih prava.

”Nije bilo razloga  za djelovanje ombudsmana jer se ne radi o sajtu koji je pod patronatom bilo koje  državne institucije,ali  jeste riječ o par ekselans povredi prava ličnosti, časti i ugleda lica isturenih na tom sajtu”, ističe Bjeković.

U ovom trenutku bilo bi dobro analizirati generalnu pojavu takvih sajtova,ali preventivno, da ne bi došlo do njihove zloupotrebe u smislu diskreditacije na nekoj od ličnih osnova kao što su vjerska ,etnička  i druga pripadnost.

“Za sada toga nema ,a svakom licu na raspolaganju je sudska zaštita kada je u pitanju povreda časti i ugleda,a naročito kada su u pitanju ovakve situacije”, navodi Bjeković.

Ombudsman će, kako zaključuje, pažljivo prati da li će se na tom sajtu pojaviti elementi govora mržnje,odnosno dikriminacije što bi bilo u njegovoj nadležnosti.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније