Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

23. 01. 2022. 10:56   >>  11:00 1

KRIVOKAPIĆ

"Evropa sad osnažiće i sektor novinarstva"

Sve dobrobiti programa Evropa sad, preliće se i na sektor novinarstva i učiniti da se osnaži položaj pouzdanih svjedoka naše kompleksne stvarnosti, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitajući Dan novinara Crne Gore 23. januar. On je kazao da je društvo dužno da osnaži novinarsku profesiju i obezbjedi joj bolje materijalne i tehničke uslove, kao i precizniji pravni okvir.

„Za očekivati je od svih državnih institucija i svih društvenih činilaca, da u svakom trenutku svog djelovanja, naročito javnog, ima u vidu položaj i značaj misije novinara. Vrijeme je dokazalo da nijedna žrtva u prošlosti nije bila uzaludna, ali i da svaka vlast i cjelokupna zajednica moraju biti svjesni sopstvenog dijela odgovornosti za težinu žrtve koju su podnijeli i podnose novinari”, kazao je Krivokapić.

On je naveo da pošto znamo imena i prezimena svih koji su nesebično i neustrašivo, društveno odgovorno pristupali svojoj radnoj obavezi, nemamo pravo da ikada odustanemo od personalizovanja krivice, pronalaženja i imenovanja onih koji su činili zločine protiv čovječnosti, protiv novinara, njihove izgovorene i napisane riječi.    

“Najoštrije osude kojima se svakodnevno, promptno određujemo u odnosu na sve izgrede i izgrednike koji se obrušavaju na dostojanstvo, čast i integritet novinara, nijesu samo deklarativan odnos ove Vlade prema profesiji i profesionalcima kojima kao društvo dugujemo veliku zahvalnost za sve što su postigli svojom hrabrošću, svojim istraživačkim ambicijama, preciznošću i postojanošću. Njihova uloga bila je i ostaje nezamjenjiva i dužni smo da je kao društvo osnažimo i obezbjedimo joj bolje materijalne i tehničke uslove, kao i precizniji pravni okvir”, kazao je premijer.

Sve dobrobiti programa Evropa sad,dodaje, preliće se i na sektor novinarstva i učiniti da se osnaži položaj pouzdanih svjedoka naše kompleksne stvarnosti.

“Implementacijom ovog projekta, posredno se jača pozicija svih uposlenika u Crnoj Gori, pa i novinara, i bez obzira na sve burne društvene procese, uvjeren sam, Program predstavlja samo početak progresivnog opštedruštvenog boljitka svih građana, koji ostaju nepokolebljivo i nepogrešivo ujedinjeni na osnovama evropske vizije naše budućnosti”, kazao je Krivokapić i dodao:

“Još jednom vam čestitam vaš Dan, sa iskrenom željom i trudom da istinski ostanemo na jedino ispravnom putu - za evropsku, prosperitetnu Crnu Goru, koji ne trpi kompromise u kojima bi stradala demokratija, građanska volja većine i sloboda.“

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније