Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

16. 01. 2022. 10:22   >>  11:15 21

VUKOVIĆ O ODRASTANJU

Uvijek sam htio da se vratim i doprinesem boljoj Crnoj Gori

Lijepo, srećno djetinjstvo i velika porodica, sjećanja su gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, na prve godine života i odrastanje u Glavnom gradu. Dio života proveo je u inotranstvu gdje se školovao, ali ga je, kako je naveo u Jutarnjem programu TVCG, uvijek vukla želja da se vrati u i pokuša da doprinese tome da Crna Gora bude bolja.

Vuković je išao u OŠ Branko Božović, a potom od trećeg razreda i u OŠ “Sutjeska”.

“Taj period pamtim po lijepom. Bilo je to jedno srećno djetinjstvo, iako te 90-e niko po lijepom ne pamti”, kazao je Vuković u Jutarnjem programu TVCG.

U osnovnoj školi je volio istoriji i francuski. “Iz osnovne škole smo izašli potpuno spremni”, kaže Vuković i dodaje da je školovanje nastavio u podgoričkoj Gimnaziji.

Tokom srednje škole trenitao je i odbojku i OK “Budućnost”. Tim sportom se bavio sve do druge godine fakulteta.

Nakon fakulteta je doktorirao, a život i obrazovanje su ga vodili na razne strane svijeta. 

“Uvijek sam želio da se vratim, bilo je prilika kada sam mogao ostati vani”, kazao je Vuković.

Navodi da je 2016. - 2017. po završetku post-doktorskih studija u Americi imao priliku i da ostane da predaje na fakultetu.

“Imao sam mogućnost da ostanem, uvijek me vukla želja da se vratim i evo da pokušam u mjeri mogućeg da doprinesem tome da Crna Gora bude bolja”, naveo je Vuković.

Kad skine odijelo i završi radni dan - Ivan Vuković je kaže - umoran.

“Mnogo manje vremena imam za roditelje i porodicu i bude mi krivo”, poručio je Vuković.

 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније