Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

RTCG Portal [ I. P. ]

12. 01. 2022. 09:43 >> 09:44

MICEV ZA RTCG

Sjutra ledeno hladno jutro, za vikend i do 17°C

Meteorolog Branko Micev kazao je da nas naredna dva dana očekuje pretežno vedro i sunčano vrijeme, bez padavina. Sjeverni vjetar će sjutra oslabiti, dok će u petak biti umjerenog intenziteta. Sjutra će, kaže, u jutarnjim satima biti veoma hladno, naročito na sjeveru sa temperaturama između -15 i -20°C.

On je u Jutarnjem programu TVCG saopštio da će jutro sjutra biti hladno u našoj zemlji, jer se nalazimo pod uticajem hladne vazdušne mase koja dolazi sa sjeverozapada Sibira.

"U petak se očekuje postepeni porast temperature vazduha, koji će se nastaviti tokom vikenda. Za vikend nas očekuju idealne vremenske prilike za ovo doba godine. U Podgorici i na primorju temperatura će biti do 17°C", rekao je Micev.

U ponedjeljak i utorak, kako je rekao, očekuje se novi prolazni talas koji će nam donijeti kišu na jugu, a snijeg u planinskim predjelima. Od srijede ponovo sjeverni vjetar.

Micev podsjeća da je u Crnoj Gori posljednjih dana duvao vjetar olujnog, a u pojedinim mjestima orkanskog karaktera, što znači da je brzina vjetra prelazila 28 metara u sekundi na području glavnog grada.

"U pojedinim momentima vjetar je dostizao brzine od oko 31 metra u sekundi", rekao je Micev.

Kaže da je u Podgorici oko devet sati temperatura iznosila šest stepeni, ali da je subjektivni osjećaj, zbog jakog vjetra, bio oko -2°C.

"U Kolašinu je (oko 9h) temperatura minus pet stepeni, ali je subjektivni osjećaj -16°C", pojasnio je Micev.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније