Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

01. 01. 2022. 13:29   >>  13:30

VEĆI 20% U ODNOSU NA DOČEK 2021.

Mrežni saobraćaj Telenora tokom novogodišnje noći oborio rekord

Mrežni saobraćaj Telenora tokom novogodišnje noći oborio rekorde. Analizom mrežnog saobraćaja u novogodišnjoj noći i uporedbom sa prethodnom godinom u pogledu korišćenja mobilnog interneta i SMS-a, u tok kompaniji izmjerili su značajan porast.

Kako naglašavaju u saopštenju, upotreba mobilnog interneta raste iz godine u godinu i dostiže vrhunac tokom društvenih događaja i praznika, uključujući Novu godinu.

"Ove godine, Telenorova mobilna mreža zabilježila je porast saobraćaja za 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Zanimljivo je da je u novogodišnjoj noći ne samo promet, već i broj korisnika mobilnog interneta dostigao novi rekord. Pošto su onlajn muzički i televizijski striming servisi postali sastavni dio svakodnevne zabave, onlajn usluge su igrale važniju ulogu na ovogodišnjim kućnim novogodišnjim proslavama. Čestitke na mreži, video žurke i korišćenje servisa za strimovanje muzike doprinijeli su povećanju saobraćaja mobilnog interneta u novogodišnjoj noći, a broj prenesenih podataka na Viberu i WhatsApp-u je povećan za 100, odnosno 170 odsto u poređenju na prethodne dvije sedmice", navode u Telenoru.

Iako korisnici i za pozive sve više koriste OTT aplikacije, mnogi i dalje vole da svojim prijateljima i voljenima požele srećnu Novu godinu i tradicionalnim pozivom.

"U periodu od 19h do 23h u Crnoj Gori je obavljeno ukupno 600.289 poziva, što znači da je gotovo svaki stanovnik Crne Gore dobio ili uputio poziv iz Telenor mreže. Broj poziva je povećan za preko tri odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok je broj internacionalnih poziva skočio za skoro devet odsto. Na osnovu mrežnog saobraćaja, nije nepristojno uputiti glasovni poziv poslije 23h, iako je taj broj nešto manji u odnosu na prethodne godine"m ističu u ovoj kompaniji.

SMS je, kako dodaju, i dalje popularan kanal za dijeljenje čestitki. Iako je broj SMS poruka poslatih u ponoć ove godine bio nešto manji nego prethodne, jedan dio korisnika ostao je vjeran ovom tradicinalnom kanalu komunikacije.

"Saobraćaj mobilnog interneta u Telenorovoj mreži je iz godine u godinu u stalnom porastu, a stručnajci u našoj kompaniji omogućavaju našim korisnicima da, i tokom ovako značajnih društvenih događaja, komunikacija sa najdražima bude na najvišem nivou", poručuju u Telenoru.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније