Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

27. 12. 2021. 19:14 >> 19:19
3

VAŽNOST EGMONT GRUPE

"Saradnja bez presedana na rasvjetljavanju Pandora papira"

Istraga o Pandora papirima, aferi koju je otkrio globalni konzorcijum novinarskih organizacija, pokrenula je saradnju bez presedana između finansijskih obavještajnih jedinica (FIU) različitih zemalja. To se dešava pod okriljem Egmont grupe, krovne organizacije koja okuplja 167 finansijskih obaveštajnih jedinica različitih zemalja.

Finansijsko obavještajna jedinica – Sektor za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma Uprave policije odlukom Egmonta od novembra 2020. godine je ponovo članica najveće svjetske mreže finansijsko-obavještajnih jedinica.

Kako prenosi "Indian expres", Pandora papiri označili su najveće curenje ofšor finansijskih evidencija od čak 12 miliona dokumenata iz 14 kompanija u ofšor poreskim rajevima sa detaljima o vlasništvu nad 29.000 ofšor kompanija i trustova.

U okviu ove afere pomenut je veliki broj svjetskih zvaničnika i bogataša, uključujući šefa crnogorske države Mila Đukanovića i njegovog sina Blaža. Đukanovići su negirali da su počinili nešto nezakonito, dok je tužilaštvo pokrenulo izviđaj. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније