Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

24. 12. 2021. 14:34 >> 14:35

RADULOVIĆ U PORTONOVOM

Crna Gora otvorena za investitore koji uvažavaju njene potencijale

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović posjetio je danas Portonovi, gdje se susreo sa izvršnim direktorom kompanije Azmont Investments Rašadom Alijevim, i istakao da je investitor poput Azmonta takođe svojevrsni ambasadori Crne Gore i njenih turističkih potencijala.

"Okrenutost Ministarstva vanjskih poslova konceptu ekonomske diplomatije podrazumijeva da svi diplomatski predstavnici promovišu turističke i investicione potencijale Crne Gore. Kao svojevrsne ambasadore možemo posmatrati i investitore koji su danas prisutni u zemlji. Svojim uspješnim projektima oni na najbolji način svjedoče da je Crna Gora dragulj Mediterana, ali i zemlja u kojoj su ulaganja u sjajne ideje kao što je One&Only Portonovi, dobrodošla", kazao je šef crnogorske diplomatije.

Kako je naveo, veoma je važna i činjenica da se pažljivim odnosom i poštovanjem socijalnog konteksta, ovaj projekat stopio sa gradom u koji je došao i u kome je rastao, kao i sa njegovim stanovništvom. Kao takav, dodao je, može predstavljati idealnog domaćina međunarodnim konferencijama kojima Crna Gora predsjedava, a koje okupljaju visoke zvaničnike zemalja učesnica tih inicijativa.

Kako ističu u saopštenju MVP, Alijev je istakao da ga raduje što Vlade Crne Gore i ministarstva u njenom sastavu prepoznaju značaj koji Portonovi ima za razvoj Boke i turističkih potencijala koje Crna Gora ima.

Tokom susreta u Portonovom, ministar Radulović informisao je sagovornika da po procjenama Svjetske Banke, kao i drugih međunarodnih finansijskih institucija, crnogorska ekonomija bilježi snažan rast i da se očekuje oporavak svih ključnih indikatora u narednoj godini.

"Istakavši da je Crnoj Gori od strane Svjetskog savjeta za putovanja i turizam (WTTC) dodijeljena međunarodna oznaka za sigurna putovanja, on je ukazao da upravo ova investicija vrijedna 900 miliona eura, govori da je Crna Gora bezbjedna destinacija za ulaganja. Na toj liniji, šef diplomatije je istakao da će planirane ekonomske reforme u sadejstvu sa daljim naporima Vlade na planu uspostavljanja vladavine prava i odlučne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, u značajnoj mjeri unaprijediti poslovni ambijent i učiniti Crnu Goru još privlačnijom destinacijom za investicije", navodi se u saopštenju Ministarstva.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније