Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ TVCG ]

26. 11. 2021. 20:04 >> 20:07

MARIČIĆ

Do reforme pravosuđa teško bez dogovora vlasti i opozicije

Ministar pravde Sjeverne Makedonije Bojan Maričić je u Podgorici. Za Televiziju Crne Gore ocjenjuje da će se bez dogovora vlasti i opozicije, teško postići reforme u pravosuđu. Intervju sa makedonskim ministrom pravde pogledajte večeras nakon emisije Okvir.

"Imamo pravosnažnu presudu ranijeg premijera, dvije pravosnažne presude ranijih ministara, zaista visoki funkcioneri, čak imamo i presude protiv aktuelnih funkcionera koji su bili aktuelni u prethodnih nekoliko godina. Sproveli smo ozbiljan proces koji nije bio iznad zakona, bilo je neselektivno sprovođenje zakona. Daleko smo od završenog posla, bez obzira što smo uspjeli da razriješimo 16 sudija od toga dvojica su bili predsjednici Vrhovnog suda", kazao je Maričić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније