Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

26. 11. 2021. 15:04   >>  15:05 1

IZ DELEGACIJE EU ZA PORTAL

Odluka o aferi "Tači" u rukama nacionalnih vlasti

Na nadležnim nacionalnim vlastima je da odluče da li ima osnova za istragu i da osiguraju vjerodostojan, nezavisan i efikasan institucionalni odgovor, poručeno je za Portal RTCG iz Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, na pitanje da prokomentarišu aferu "Tači". Albanski bivši naftni tajkun Rezart Tači pomenuo je predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u kontekstu sumnjivih međunarodnih isplata. Đukanović i Prva banka, čiji je pojedinačno najveći akcionar njegov brat Aco, negiraju da su umiješani u bilo kakve nezakonitosti. 

Iz Delegacije EU naveli su da je odluka u rukama nadležnih nacionalnih vlasti. 

"Ne komentarišemo navode, niti krivične istrage koje se vode u državama članicama EU. Na nadležnim nacionalnim vlastima je da odluče da li ima osnova za istragu i da osiguraju vjerodostojan, nezavisan i efikasan institucionalni odgovor", kazali su nam iz Delegacije EU. 

Predsjednik Milo Đukanović kazao je da je informisan da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo predmet povodom navoda Rezarta Tačija, koji ga pominje u kontekstu međunarodnog pranja novca i sumnjivih isplata u vezi sa italijanskim državljanima, članovima "Koza Nostre". Rekao je da se raduje efikasnom postupanju tužilaštva i da će se odazvati pozivu bilo kojeg državnog organa.

Đukanović je rekao da je "manje-više u odnosu na ovu temu sve rečeno i da je riječ o potpuno iskonstruisanoj aferi".

Ime Đukanovića, i njegovog brata Aca, pomenuto je u dokumentu suda u Palermu, koji se bavi ovim slučajem. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније