Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

12. 11. 2021. 18:35 >> 18:37

GLOBALLOCAL

Opštini Gusinje uručena prestižna međunarodna nagrada

Na regionalnom samitu preduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe "300 najboljih" koji je u Dubrovniku krajem oktobra mjeseca okupio više od 110 osoba koje predvode ekonomski i društveni razvoj, Opštini Gusinje uručena je prestižna međunarodna nagrada "Globallocal" koju je u ime opštine preuzela predsjednica Anela Čekić.

Pod patronatom Svjetskog kongresa preduzetnika (SKP) nagrada i priznanje „Globallocal“ dodjeljuje se najboljim lokalnim zajednicama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi. Međunarodni komitet za dodjelu nagrada donio je odluku da Opština Gusinje bude jedan od 14 ovogodišnjih laureata u ovoj kategoriji, od ukupno 134 predložena kandidata koliko ih se nadmetalo za pomenuto priznanje.

"Željela bih da iskažem zadovoljstvo što je naš rad na polju kreiranja boljeg ambijenta za poslovno okruženje prepoznat na ovom samitu. Mladoj opštini kao što je naša, razvoj preduzetništva predstavlja esencijalni segment unaprijeđenja lokalne privrede – i ovo priznanje nas je uvjerilo da smo na pravom putu i ohrabrilo nas da nastavimo da koračamo u zacrtanom smjeru", izjavila je Čekić tokom ceremonije dodjela nagrada.

Kako su saopštili iz Opštinske PR službe, samit je bio izvrsna prilika za promociju Opštine Gusinje i njenih turističkih potencijala. Na marginama samita održan je i niz B2G sastanaka, iz kojih očekuju da će izroditi uspješna saradnja u narednom periodu.

Međunarodna nagrada i priznanje za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi „GLOBALLOCAL“ dodjeljuje se od 2019. godine. Nagrade i Priznanja „GLOBALLOCAL“ dodjeljuju: Međunarodni ekonomski forum PERSPEKTIVE, Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja „GLOBALLOCAL“, Mreža mladih preduzetnika SiJ Europe „4E – EKONOMIJA, ENERGIJA, EKOLOGIJA, EUROPA 2050“ i PROMO GLOBAL d.o.o. Zagreb.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније