Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

14. 09. 2021. 10:15 >> 11:50
1

ČESTITKE ZVANIČNIKA

Nastavak partnerskog odnosa sa Jevrejskom zajednicom

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić čestitali su veliki jevrejski praznik Jom Kipur uz želju da u najskorijoj budućnosti praznike proslavljaju u novoizgrađenoj Sinagogi u Podgorici.

"U izazovnim vremenima za naše društvo, nastalim usljed globalne pandemije COVID-19 i političkih promjena u Crnoj Gori, suočavamo se sa ekonomskom, socijalnom i društvenom krizom. Stoga nam Dan pokajanja i pomirenja služi kao dobar podsjetnik da budemo odgovorni prema sebi i drugima, da se borimo za ono što je ispravno i pravedno, težimo međusobnom pomirenju i tražimo oproštaj pred Bogom i ljudima", kazao je Krivokapić.

On je dodao da jevrejska zajednica Crne Gore predano radi na očuvanju običaja i tradicija i uči sljedbenike judaizma u Crnoj Gori poštovanju, istorijskom i duhovnom naslijeđu svojih predaka.

"Vlada Crne Gore će nastaviti da gradi svoj partnerski odnos sa Vašom zajednicom, u multietničkom i viševjerskom društvu kakvo je Crna Gora. U tom duhu, još jednom Vam čestitam predstojeći praznik i želim da isti provedete u dobrom zdravlju i sa osjećajem mira i zajedništva", navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Bečić: Djelovanje jevrejske zajednice potvrda multietničkog i multinacionalnog sklada

Veliki jevrejski praznik čestitao je i predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić koji je poručio da se nada da će jevrejska zajednica u najskorijoj budućnosti praznike proslavljati u novoizgrađenoj Sinagogi u Podgorici.

“Ovaj praznik koji simbolizuje pokajanje i pomirenje, dolazi nam u vrijeme kada su ove vrijednosti prijeka potreba našem društvu. Zbog toga sa zadovoljstvom konstatujem da djelovanje Jevrejske zajednice predstavlja potvrdu multietničkog i multinacionalnog sklada u našoj zemlji, koji imamo obavezu da baštinitimo i zaštitimo kako bismo istrajali na našem zajedničkom evropskom putu”, poručio je Bečić.  

On je kazao da će uvijek imati nultu toleranciju na pojavu antisemitizma i ksenofobije, kao i da smo je vlast čvrsto posvećena vrijednostima antifašizma.

“Izražavam spremnost Skupštine Crne Gore za intenzivniju saradnju sa Vašom zajednicom, kako bismo zajednički unaprijedili položaj Jevreja u Crnoj Gori.

Uz nadu da ćete u najskorijoj budućnosti Vaše praznike proslavljati u novoizgrađenoj Sinagogi u Podgorici, još jednom Vam čestitam Jom Kipur”, naveo je Bečić u čestitki.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније