Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

10. 09. 2021. 17:05   >>  17:05

USVOJENA ŽALBA

Obustavljen postupak protiv mašinovođe

Mašinovođe Željezničkog prevoza Crne Gore AD saopštile su da je usvojena žalba upućena ODT Bijelo Polje, a povodom donesenog Rješenja o pokretanju postupka za utvrđivanje krivice i stavljanja na teret "teško djelo ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja" protiv njihovog kolege Nikole Perovića, koji je upravljao vozom na relaciji Bijelo Polje - Bar, kada je došlo do vanrednog događaja, kada je voz udario žensku osobu koja je prelazila prugu na mjestu koje nije predviđeno za to.

Usvajanjem žalbe, kako ističu, obustavlja se postupak i ukida se obaveza javljanja mašinovođe u PJP jednom nedeljno.

Bitno je, kažu, napomenuti da je Perović ispoštovao sve procedure propisane zakonskim i podzakonskim aktima vezanim za bezbjednost željezničkog saobraćaja.

"Zahvaljujemo se prvenstveno kolegama iz Montecargo AD na podršci, kolegama iz ŽICG koji su podržali naš protest i znali da su na strani istine, svim našim korisnicima usluga koji su strpljivo čekali završetak našeg protesta i nesebično pružili podršku i na kraju Ministarstvu kapitalnih investicija koje je pružilo punu podršku kako našem kolegi tako i nama samimima, našoj profesiji, čime su pokazali da razumiju težinu i važnost naše profesije", navode u saopštenju.

Mašinovođe Željezničkog prevoza Crne Gore zahvaljuju se medijima bez kojih, kako kažu, sve ovo ne bi bilo moguće.

"Uskoro je 13. septembar Dan mašinovođa Crne Gore, dočekujemo ga sa ponosom! Sve mašinovođe Crne Gore će kao i do sada biti na vrhuncu zadatka i obavljati svoj posao profesionalno i odgovorno!", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније