Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

18. 08. 2021. 15:33 >> 15:34
7

NEDOUMICE RODITELJA

Nedopustivo da djeca više sati nose maske

Nakon što je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta dalo instrukcije za početak školske godine, roditelji imaju brojne nedoumice. Iz Udruženja Roditelji ukazuju da je nedopustivo da djeca više sati nose maske, iako je ranije to smatrano kao nebezbjedno.

Nejasnoće se odnose i na druge modele nastave, ukoliko dođe do pogoršanja epidemijske situacije.

Kristina Mihailović iz Udruženja Roditelji za TVCG kaže da je prva sporna stvar što će časovi trajati 45 minuta, te da će djeca sve vrijeme nositi maske.

"Kako odjednom, u odnosu na prošlu godinu, kada su preporuke bile da djeca ne budu preko dva sata sa maskama, smo došli do ovoga da važe neka druga pravila i da li je uopšte to bezbjedno", navodi Mihailović.

Ističe i da su se Udruženju javili roditelji čija djeca imaju hronična oboljenja i razvojne poteškoće, a koja ne mogu da prate nastavu regularno.

"Da li će za njih da postoji druga opcija? Onlajn nastava će morati da postoji kao opcija, iako svi bježimo od nje. Kako će ona da funkcioniše", pita Mihailović. 

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније