Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

28. 06. 2021. 15:49 >> 15:49
9

ČEKA JE SMJENA?

Protest podrške direktorici CT bolnice

Na Cetinju je održan protest podrške direktorici bolnice Danilo I Sonji Radojičić koju, kako vjeruju građani, očekuje skora smjena. Uz zahvalnost za podršku, Radojičićeva je kazala da bi ta zdravstvena ustanova trebalo da ima značajno veću podršku kako bi se nastavila tradicija kakvu zaslužuje.

Stotinjak građana Cetinja i zaposlenih u Opštoj Bolnici Danilo I okupilo se ispred te zdravstvene ustanove kako bi pružili podršku direktorici Sonji Radojičić koja će, kako očekuju, uskoro biti smijenjena.

Uz zahvalnost prisutnima, Radojičić je kazala da bolnica Danilo I, kao najstarija zdravstvena ustanova zaslužuje bolju podršku krovnih institucija.

“Meni je žao što je cetinjska bolnica već duže vrijeme najdalja od ministarstva zdravlja i od Podgorice, nadam se da će se skinuti anatema kada je pođem. Kako nije bio prethodni ministar tako nije bila ni sadašnja ministarka možda će sve biti bolje kada ja i dr Sorat krenemo”, kazala je on.

Imala je i poruku svima koji su se liječili u toj bolnici.

“Ako nešto nije valjalo ne zamjerite, nije bilo ni puno vremena ali smo se trudili da vam svima zdušno pomognemo i da ova zdravstvena ustanova nastavi tradiciju koju zaista zavrjeđuje da ima.”

Među onima koji su pružili podršku doktorici Radojičić su i cetinjski privrednici koji su u njoj prepoznali, kako kažu, uspješnu menadžerku.

“Mogu da kažem da smo u zadnjih 5 godina sa bolnicom Danilo I, sa dr. Radojičić kao menadžerkom, jer ja mogu pričati o menadžerstvu ne o ljekarstvu realizovali četiri donacije veoma bitne za CT bolnicu”, naveo je Dragan Martinović iz Privrednog kluba Cetinje.

Neki od okupljenih kažu da sve ima političku pozadinu.

“Doktorka se dokazala i u ovom gradu i van njega, pregledala je pacijente i u Podgorici, prema tome ovo je čisti revanšizam”, rekao je Milovan Janković, nekadašnji direktor Opšte bolnice Danilo I.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašećelan uputio je ranije pismo ministarki zdravlja u kojem je zatražio da preispita odluku o smjeni menadžmenta Opšte bolnice „Danilo I“.

 Bojan Terzić, RTCG

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније